JUSS OG SAMFUNN

Varme kaker gjør proff-video til en lek

Videoredigeringsutstyr finnes snart på annenhver PC. TriLab Productions' "Digital Hotcakes" gjør det enkelt å lage profesjonelt utseende presentasjoner uten å tømme lommeboka.

17. mai 2002 - 08:53

Videografikk og videosnutter på boks er et proffdomene som etter hvert får flere og flere tilhengere blant hjemmebrukerne. Ved hjelp av slike ferdigpakker kan en enkelt og greit klippe og lime inn fete designelementer, helikopter-filming fra byer man aldri har vært i, eller hva som helst annet man måtte ønske i sine hjemmevideoer, kortfilmer og andre multimediaprosjekter.

Hotcakes. <i>Skjermbilde:  TriLab Productions</i>
Hotcakes. Skjermbilde:  TriLab Productions

Dessverre er det vanligvis grusomt dyrt å kjøpe slike videoarkiver for fri bruk, så det er stort sett TV-selskaper, reklamebyråer og andre med kroner i baklomma og budsjetter for den slags som kan gjøre det.

Nå er det kommet en ny serie grafikkbiblioteker på markedet, fra amerikanske TriLab Productions. De tilbyr åtte CD-er, eller DV-kassetter, miniDV eller S-VHS med forskjellige typer animasjoner på, fra pyro-tema til animerte skyer. Kvaliteten på produktet er mer enn bra nok til proffbruk, men ligger altså prismessig slik at også andre kan få nytte av det.

Selskapet er lite, og basert i sørstatene i USA, noe de sier hjelper dem holde kostnadene nede. For CD-ene er svært rimelige og enkelt tilpasset forskjellig multimedia-bruk, og vi har kikket litt på samlingen.

CD-ene koster fra en tusenlapp til 1200 kroner stykket, og en kan kjøpe hele samlingen for snaue 4800 kroner.

Videoklippene, som er i full PAL eller NTSC-oppløsning, kan importeres inn i et hvilket som helst videoprogram som takler QuickTime-filmer eller Targa-sekvenser.

Filene har varighet fra et par sekunder til et halvt minutt, og består stort sett av animerte skyer, vann, ild, syregrafikk (les: psykedelia) og geometriske elementer. I tillegg leverer de en CD med alpha-masker.

CD-ene kommer med titler som Grids & Grunge, Animated Backdrops, Organic Backdrops, Animated Skydrops, Animated Aquadrops, Pyromations, Alpha Mattes og AcidDrops og på TriLabs´ nettsted kan du se lavoppløselige QuickTime-filmer som viser hva selskapet har å by på.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.