BEDRIFTSTEKNOLOGI

Veien videre for Windows 10

Dette kommer fremover.

Windows 10 vil få nye funksjoner snart. Støtte for utvidelser i Edge-nettleseren og en integrert meldingsapp er øverst på plakaten.
Windows 10 vil få nye funksjoner snart. Støtte for utvidelser i Edge-nettleseren og en integrert meldingsapp er øverst på plakaten. Bilde: Skjermbilde
31. juli 2015 - 09:38

Med 14 millioner installasjoner på ett døgn er det klart at Windows 10 har fått en god start.

Det er også klart at det fortsatt er noen feil å spore opp og at en del funksjoner mangler.

Les mer: 14 millioner har oppgradert på ett døgn

Microsoft har hele tiden vært tydelige på at Windows 10 er en tjeneste som vil oppdateres jevnlig, og nå er det litt mer klarhet i hva slags nyheter som kommer i nærmeste fremtid.

Nettstedet The Verge har snakket med kilder og talspersoner hos Microsoft, og det begynner å tegne seg et bilde over hva som kommer.

Først ute er en større feilfiks kalt Service Release 1, ifølge kildene til The Verge. Denne kommer ikke til å inneholde noen åpenbare nyheter, men fokuserer på de mest essensielle patchene. SR1 vil komme snart, muligens så tidlig som neste uke.

Etter at de viktigste fiksene og patchene er rullet ut, er det duket for større oppgraderinger. I oktober skal det mest sannsynlig komme en mer betydelig pakke med flere etterlengtede nyheter.

Nye og bedre apper

Blant disse er støtte for utvidelser til Edge-nettleseren, noe som er en ganske åpenbar mangel i den ellers solide applikasjonen. Dessuten kommer det en ny app for meldinger som skal være basert på Skype.

Disse nye funksjonene vil rulles ut til Insider-testere først, og bør begynne å dukke opp om ikke så lenge, før de ankommer alle Windows 10-brukere.

Edge-utvidelsene vil være javascript-baserte, og vil være bygd på en tilsvarende måte som utvidelsene i Chrome, slik at det skal være enklest mulig å porte disse for utviklerne. Poenget er at det skal være minimalt med jobb for tredjepartsutviklerne å føre over utvidelsene fra den ene nettleseren til den andre. Utvidelsene vil ligge i Windows-butikken i likhet med øvrige apper.

Les også: Spådde at Windows 10 ville ødelegge internett - tok feil

Den kommende meldingsappen innebærer at Skype integreres tettere i selve Windows 10, ikke ulikt iMessage og FaceTime som er en helhetlig del av OS X.

Det loves også andre fikser, skrive The Verge. Batterilevetid er noe det jobbes mye med, for eksempel.

Det er selvsagt mer langsiktige planer hos Microsoft enn dette, man regner med ytterligere store oppdateringer utover 2016, den foreløpige planen er fire store oppdateringer i løpet av neste år som har kodenavn Redstone. Hva de vil inneholde er foreløpig uklart.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.