Vekst for Windows 10-butikken

Microsofts grep ser ut til å fungere.

Vekst for Windows 10-butikken
Mange flere bruker nettbutikken i Windows 10 enn de gjorde i Windows 8, sier Microsoft. Bilde:

Ett trekk med Windows 8-plattformen var at nettbutikken der de dedikerte applikasjonene til operativsystemet fantes, aldri ble en spesielt stor suksess.

Dette er i ferd med å endre seg betydelig nå som Windows 10 er lansert, sier Microsoft.

En snittbruker av Windows 10 laster ned seks ganger så mange applikasjoner gjennom butikken som snittbrukeren av Windows 8, skrives det i Windows-bloggen.

Selskapet påpeker grunner til dette skiftet i hvordan brukerne oppfatter butikkopplevelsen.

Les også: Stort angrep på App Store

Delvis er dette grunnet nye skritt som er tatt for å gjøre det enklere å oppdage og bruke appene.

Det nevnes blant annet forslag til nye apper fra Cortana, Startmenyen, Edge-nettleseren og varslingssenteret, riktignok er ikke alle disse tilgjengelige i Norge.

Det påpekes også at selve butikken er bedre designet, med nye søkemuligheter, nye algoritmer og nye typer innhold.

Vil gjøre livet enkelt for utviklere

Microsoft knytter dette opp mot bedre teknologier for utvikling av applikasjoner, flere av disse har det blitt snakket om ganske mye før. Brukerne trenger bedre og flere apper, og de kommer, mener selskapet.

Det såkalte Windows Bridge-plattformen er et av de viktigste initiativene – iOS-versjonen av teknologien har vært tilgjengelig i åpen kilde siden august, og har ført til mange tilbakemeldinger fra utviklere. Plattformen skal gjøre det enkelt å porte apper fra iOS til Windows, og det samme gjelder web-applikasjoner samt Android-applikasjoner. Støtte for det sistnevnte operativsystemet kommer noe senere.

Det loves mer støtte fra tredjepartsverktøy, samt høyere oppdateringsfrekvens for nettbutikken, som vil bringe nye funksjoner og muligheter.

Les også: Microsoft med Linux-basert operativsystem

Blant annet kommer det en egen variant av butikkforsiden som vil være bedre tilpasset organisasjoner, som kjøpe, distribuere og administrere større mengder med innhold samtidig.

Bedre utvalg av applikasjoner og flere nedlastninger av disse er selvsagt noe som kommer både Microsoft og brukere av Windows 10 til gode, spørsmålet forblir imidlertid hvor utbredt porteringen av apper fra andre plattformer virkelig kommer til å være.