BEDRIFTSTEKNOLOGI

Veksthuset i Trondheim for studenter og gründere

Har du en idé og mangler både en bedrift og et sted å være, er muligens Sør-Trønderlag stedet.

9. nov. 2000 - 12:54

Samarbeidsprosjektet "mobileZone AS" skal stimulere kreative teknologer og gründere til å starte selskaper med fokus på mobilt Internett.

Gründere og studenter med interessante idéer vil få tilbud om en eller flere av de om lag 50 kontorplassene som lokalene rommer. Tanken er å skape et miljø og en møteplass for personer med ulik bakgrunn og kompetanse.

Selskapet er et samarbeid mellom Siemens og Mobile Forza, og skal holde hus i Innherredsveien i Trondheim.

Siemens stiller med GSM-, GPRS- og UMTS-utstyr, slik at tjenester for de forskjellige nett-typene kan testes i mobileZones lokaler, ifølge NTB Pluss.

Siemens vil eie 80 prosent av aksjene i mobileZone, mens Mobile Forza eier 20 prosent. mobileZone vil ikke komme til å gå med overskudd. Partenes interesse ligger i prosjektene som vokser ut av selskapet. De mest interessante ideene kan bli produkter som Siemens lanserer på verdensmarkedet. Alternativt kan gründeren selv velge å ta med seg sine ideer og starte sin egen bedrift.

- mobileZone er bevisst lagt til Trondheim for å dra nytte av det tunge teknologimiljøet som er der. Vi åpner dørene for studenter, oppstartsbedrifter, gründere og flere samarbeidspartnere, og håper på den måten å skape et attraktivt veksthus for kreative løsninger innen mobilt internett, sier divisjons-direktør Arne Besseberg i Siemens AS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.