Vellykket test av mobil signatur

Elektronisk signatur ved betaling fra mobiltelefon kan gjøre mobiltelefonen til din nye lommebok. Nå har Telenor testet en PKI-basert signatur med godt resultat.

PKI (Public Key Infrastructure) brukes i systemer for digitale signaturer og sikker fordeling av følsom informasjon. Teknologien er akseptert av finansbransjen.

Med "Lov om elektroniske signaturer" som er rett rundt hjørnet vil elektroniske signaturer bli rettskraftig både i Norge og i EU.

Telenor Mobil er en av de første operatører i verden som har utviklet en løsning for mobiltelefonen som gjør det mulig å bruke elektronisk signatur fra mobiltelefon. Signaturen identifiserer brukeren gjennom hele den elektroniske kjeden fra mobiltelefonen til banken. Ved hjelp av en tiltrodd tredjepart vil det være mulig å kontrollere at signaturen ikke er forfalsket, stjålet eller gått ut på dato.

Gjennom tett samarbeid med partnere både på teknologisiden og kundesiden regner Telenor Mobil med å kunne presentere de første løsningene for massemarkedet til høsten, melder selskapet i en pressemelding.

Til toppen