BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verden kraftigste Linux-system

Verdens første Linux-baserte superdatamaskin for utregning av værvarsler er utviklet i Colorado, USA. Systemet blir blant de kraftigste i verden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. okt. 1999 - 12:59

Selv om Linux i enkelte tilfeller er blitt brukt i større datasystemer, benyttes operativsystemet mest i små og mellomstore servere av forskjellige slag.

Når High Performance Technologies (HPT) nå har utviklet et stort klyngesystem for Forecast Systems Laboratory (FSL) ved National Oceanic and Atmospheric Administration i Colorado, er dette et klart bevis på at Linux også er klar for tyngre oppgaver. Systemet FSL har bestilt vil bli et av de kraftigste i verden.

David Rhoades, direktør ved High Performance Technologies, tror at Linux er framtidens løsning for denne formen for databehandling.

- Det er en forskjell på moter og trender. Vi tror at Linux er en trend, sier han i en pressemelding.

Systemet FSL vil få installert består av 277 Alpha-baserte Compaq XP1000 arbeidsstasjoner utstyrt med Linux som operativsystem. Maskinene er knyttet sammen med et system fra Myricom, mens Patuxent Technology Partners leverer det SAN-baserte (Storage Area Network) lagringssystemet. Systemet er 20 ganger kraftigere enn FSLs nåværende superdatamaskin og vil når det er ferdig installert kunne utføre fire billioner aritmetiske kalkulasjoner i sekundet.

Prisen på hele systemet blir omtrent 15 millioner dollar.

(Kilder: High Performance Technologies, Forecast Systems Laboratory , The Register)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.