Verden venter på Code Red

Idag er dagen da Code Red-ormen skulle gå berserk. Sikkerhetseksperter, nett-eiere og vanlige internettbrukere venter, venter, venter...

Idag er dagen da Code Red-ormen skulle gå berserk. Sikkerhetseksperter, nett-eiere og vanlige internettbrukere venter, venter, venter...

Det vil ennå gå etpar dager før vi vet konsekvensene av Code Red-ormen. Ingen analytikere har merket spesielle konsekvenser for trafikken på nettet langt. Men enda er det tidlig. Internett-måleselskapet Keynote Systems har ikke merket konsekvenser eller treghet på nettet som målbar effekt av ormen, men regner med at det er for tidlig å si noe sikkert.

Ormen infiserer servere med Microsofts IIS-programvare, før den begynner å søke rundt på nettet etter nye servere å infisere. Det er denne søkingen og skanningen som kan fylle kablene med trafikk, slik at nettet blir tregere og virksomhetskritiske feil oppstår hos selskaper som er avhengige av Internett.

Ormen infiserte så mange som 350.000 servere da den gikk bananas for en uke siden, og FBIs nettverksgruppe NIPC gikk sammen med Microsoft og sikkerhetsselskapene Computer Emergency Response Team og SANS Institute ut med advarsler om å installere de siste sikkerhetsoppdateringene.
- De virkelige konsekvensene vil ikke bli kjent før om flere dager, mener Ron Dick, sjef National Infrastructre Protection Centre (NIPC). Ifølge Wall Street Journal er Dick glad for at oppmerksomheten rundt ormen har gjort at svært mange er forberedt på dens ankomst, men han er likevel ikke sikker på at alle har gjort det som trengs for å beskytte seg.


- Det at vi ikke ser noe uvanlig aktivitet betyr ikke at stormen er over, sier han.

Til toppen