Verdens første PC med HD DVD-spiller

Toshiba viser denne uken fram verdens første PC som kan leveres med HD DVD-spiller.

Toshiba viser denne uken fram verdens første PC som kan leveres med HD DVD-spiller.

Toshiba avduket i går verdens første PC utstyrt med en HD DVD-spiller. Qosmio G30, som maskinen heter, blir nå vist fram under CeBIT-messen i Hannover.

Ifølge Reuters oppgir Oscar Könders, europeisk markedssjef for datamaskiner i Toshiba, at modellen vil koste mellom 2500 og 3500 euro. Det er ventet at HD DVD-spilleren i G30 vil være regionfri, det vil si at den også skal kunne spille av plater kjøpt i andre deler av verden. Det er foreløpig ikke avklart hvorvidt HD DVD-formatet vil utstyres med regionale koder.

Ifølge nettstedet DVD-Recordable.org skal G30 være ustyrt med en HDCP-kompatibel HDMI-utgang og en 17 tommers LCD-skjerm med oppløsning på 1920 x 1200, samt støtte for innhold i 1080p-oppløsning. Den vil leveres med Nvidias GeForce Go 7600 grafikkbrikke med 256 MB minne. Den skal være utstyrt med en Intel Core Duo-prosessor, inntil 240 GB harddiskplass og typisk 1 GB med DDR2-minne.

    Les også:

Maskinen skal også ha analog og digital TV-mottaker, et Dolby Home Theater-sertifisert lydsystem med Dolby Pro Logic II-dekoding og høyttalere fra Harman Kardon. G30 skal være den første bærbare PC-en i verden med en 1-bit digital forsterker.

Maskinen kan ventes på markedet i alle europeiske land i løpet av få uker.

Könders forteller også til Reuters at separate HD DVD-spillere fra blant annet Toshiba, samt plater til disse spillerne, trolig vil komme på markedet nå i mars.

- Vi mener vi kan levere en spiller til 499 euro, sier Könders.

Til toppen