Verdens første PHP-virus oppdaget

Det første viruset som bruker skriptspråket PHP er blitt identifisert.

Det første viruset som bruker skriptspråket PHP er blitt identifisert.

Det er antivirus-selskapet Central Command som har identifisert det nye viruset, skriver The Register.

PHP.NewWorld er er laget i skriptspråket PHP, som er mye brukt i e-handelsløsninger og på sider med tungt dynamisk innhold.

PHP er et alternativ til Microsofts Active Server Pages (ASP), og er med sin kryssplattform-kompatibilitet et fristende mål for virusforfattere.

PHP.NewWorld er ikke spesielt farlig i sin nåværende form, men Central Command sier det enkelt kan modifiseres til å spre farlig innhold.

Viruset spres ved at folk åpner websider som er laget av skriptet, og fungerer, i alle fall inntil videre, bare på Windows-maskiner. Det sprer seg ikke videre slik som for eksempel ILOVEYOU-ormen som herjet verdens e-postkasser på vårparten ifjor, gjør.

Selskapet forventer at viruset vil bli utviklet i farligere versjoner, siden PHP er gratis, brukervennlig og svært populært.

PHP.NewWorld ser etter .php, .hm, .html eller .htt-filer i C:\Windows-katalogen. Alle filer med disse endelsene vil bli infisert. Når en bruker så eksekverer en .php-fil vil viruset bli startet fra en ekstern fil og vil potensielt kunne ta full kontroll over maskinen.

Les mer på Central Commands nettsider.

Til toppen