Verdens minste nett-videokamera?

Dette digitale videokameraet er på størrelse med en håndflate, kan koble seg opp til nettet, sende e-post via Bluetooth eller overføre video via USB eller FireWire.

Sonys nye DCR-IP7 skal inngå i Network-serien av apparater - som inkluderer både datamaskiner og musikkutstyr, og altså videokamera. Selskapet hevder i pressemeldingen at DCR-IP7 er verdens minste nettverks-kamera.

Kameraet skal veie bare 370 gram, og har dimensjonene 47 x 103 x 80 mm, noe som ikke forhindrer at det er spekket med finesser og teknologisk snadder.

Som lagringsmedium har Sony laget noe de kaller MICROMV, som er - fortsatt ifølge pressemeldingen - på størrelse med et frimerke, og tar 30 prosent av plassen til MiniDV-kassetter. Kameraet tar opp video i MPEG-2 (12 Mbps), med lyd i MPEG-1 Layer 2, og det er plass til 60 minutter opptak på MICROMV-en på bildet.

Optikken er levert av Carl Zeiss, med 10x optisk zoom og 120x digital sådan. Tilkoblingene er USB og IEEE 1394/FireWire, eller i.Link som Sony foretrekker å kalle det.

Og om du har en mobiltelefon med Bluetooth-antenne, kan du bruke den til å sende bilder via e-post. Kameraet har en 2,5" LCD-skjerm som leser nettsider, og det er takler SMTP, POP3, HTML 3.2, Javascript og SSL, ifølge Sony.

Kameraet har en 1/6" CCD med 680.000 pixler, og bruker 340.000 av dem for video.

Til toppen