Verdens største nettbank

Aldri hørt om Nordea? Verdens mest brukte nettbank? Norske Kreditkassen har havnet i fint selskap.

Aldri hørt om Nordea? Verdens mest brukte nettbank? Norske Kreditkassen har havnet i fint selskap.

Det er en kjent sak at internettpenetrasjonen i de nordiske landene er meget høy, noe som gjør at Norden ligger langt fremme når det gjelder å bruke nettbanker.

I dag har Nordea lagt frem statistikk for januar som viser at banken er verdens mest brukte nettbank. Nordea er sammenslåingen av Christiania Bank og Kreditkasse, svensk/finske MeritaNordbanken og danske Unibank. Den nordiske bankenheten, som skiftet navn i fjor høst, hevder å ha 5,9 millioner påloggginger, noe som gjør den til verdens mest brukte nettbank og den tredje største målt i antall kunder, ifølge en pressemelding.

Totalt har bank-giganten 2,2 millioner kunder tilknyttet nettbanken, noe som representerer mer enn to tredjedeler av bankens totale kundemasse. Nettbank-kundene er fordelt med én million svensker, 790.000 finner, 265.000 dansker og 153.000 nordmenn.

Ifølge pressemeldingen har banken "tusener" av kunder som bruker bankens WAP-baserte løsning, men tallet vokser til "titusener" hvis alle mobilkundene som også bruker GSM-tjenestene inkluderes. Nordea tror at mobilbaserte-tjenester vil ta seg signifikant opp i andre halvdel av 2001.

Til toppen