Verdenspremiere for Hollywood på Internett

I en verdenspremiere av en litt annen type har filmstudioet Twentieth Century Fox sendt en film fra studioet til kinolokalet over Internett

Animasjonsfilmen Titanic A.E. ble tirsdag sendt fra Burbank, California til en digital prosjektør i Atlanta, Georgia, for fremvisning.

Dette skal være første gang en film distribueres over et IP-nettverk, og Fox er strålende fonøyd med den vellykkede prøven, melder E! Online.

- Dette er bare et lite skritt. Det vil fortsatt ta mange år før heldigital distribusjon av film vil være en reell mulighet, blant annet på grunn av krypteringsbehov og kostnader involvert i digital projeksjon, sier Fox' talsmann Tom Sherak.

Filmen ble distribuert gjennom et sikkert nettverk satt opp av Cisco og tok fire timer å laste ned. Filmen er en science fiction-film, med en kombinasjon av dataanimasjon og vanlig tegnefilmteknikk.

I tillegg til tregheten grunnet en filstørrelse på 50 Gigabytes kommer kostnaden på utstyret. Til filmvisningen i Atlanta brukte selskapet en digital prosjektør til 100.000 dollar, i tillegg til at datautstyr, spesial-skjerm og lydutstyr heller ikke er direkte billig.

Ifølge E! Online foreligger det ingen planer om digital distribusjon i nærmeste fremtid, men Sherak er optimist på vegne av utviklingen.

- Det vi har gjort er en fremtids-greie. Kostnadene og teknologien endrer seg raskt, og jeg tror det kan gjøres i sanntid en gang i fremtiden.

Det er akkurat som verdensutstillingen i 1964, bare at det er i år 2000, sier Sherak til nyhetstjenesten.

Til toppen