VG anmelder falsk Søviknes-artikkel

VG har blitt utsatt for sabotasje ved at en artikkel med eks-FrP nestleder Terje Søviknes har fått pornografisk tekst. VGNett anmelder nå opphavsmannen og et nettsted som har spredt den manipulerte artikkelen.

Verdens Gang AS var i går, onsdag, utsatt for manipulasjon og sabotasje da en 24-år gammel nordlending lagde sin egen versjon av en VGNett-artikkel. Med design, logo og fotografi som var direkte kopiert fra VGNett, men med en ganske annen tekst enn den opprinnelige fra VG om sex-skandalen i Fremskrittspartiet (FrP).

Den falske artikkelen var til forveksling lik den opprinnelige VG-artikkelen om den tidligere nestlederen i FrP, Terje Søviknes. Den falske artikkelen inneholdt en grovkornet harselas over Terje Søviknes, hans kone og den i dag 17 år gamle jenta han har innrømmet å ha hatt sex med.

Norsk Telegrambyrå (NTB) melder at VGNett sjef Torry Pedersen anmelder saken på vegne av VGNett og de tre VG-journalistene som uforvarende har fått sin signatur knyttet til den manipulerte saken.

Den manipulerte artikkelen skal ha blitt spredd ved hjelp av e-post og gjennom nettstedet CyberCity. Derfor anmelder Pedersen også CyberCity.

- Vi ønsker med anmeldelsen også å sende et klart signal om at denne form for spøk ikke vil bli tolerert. Selv om de som i utgangspunktet lagde denne siden muligens ikke tenkte over konsekvensen, ser vi alvorlig på dette. Både for VGs del og for dem som blir uthengt. Det er også et soleklart brudd på opphavsretten, sier redaksjonssekretær Vidar Meisingseth i VG til NTB.

Til toppen