VG vil auksjonere alene

Det Schibsted-eide mediehuset VG vil satse på en egen auksjonstjeneste, i stedet for å bruke innarbeidede aktører. Tore Andre Godager ved auksjonskjempen QXL.com tror VG vil mislykkes.

Verdens Gang vil supplere sine Internett-tjenester med en auksjonstjeneste. Grunnen er at avishuset vil bygge en mer attraktiv portal- og innholdstjeneste og samtidig generere mer trafikk på sidene.

Planen var å satse på en slik tjeneste sammen med en etablert aktør i bransjen, men dette har nå Schibstedselskapet gått vekk i fra. VG vil gjøre alt selv.

- Vi har blitt tilbudt å kjøpe oss inn i slike tjenester, men prisen var alt for høy. Siden dette er viktig for oss har vi valgt å gjøre det selv, sier Aslak Ona, administrerende direktør i Verdens Gang til digi.no.

Planen er altså å etablere en auksjonstjeneste på nettsidene til VG, men det er ikke avklart om dette blir en tjeneste hvor private selger produkter til private eller om det blir fra bedrifter til private. Det er heller ikke klart når en slik løsning vil være på plass på VG sine nettsider.
Tore André Godager, tidligere sjef-auksjonarius i Din Side Ausjon, som ble solgt til auksjonsgiganten QXL.com, ønsker VG lykke til.


- Det har vist seg at nettaviser og portaler som skal satse på auksjonstjenester ikke lykkes. Så lenge auksjon ikke er deres "core business" blir det vanskelig å etablere noen bra tjeneste med mange produkter. Dette ser man tydelig hos blant andre SOL eller for den saks skyld i Yahoo!, mener Godager.

- Ingen av avisene eller portaltjenestene som har prøvd seg på dette, har greid å bli store til nå. Brukerne vil selge og kjøpe varene sine via en tjeneste som driver med den slags, og som er dedikert til det, hevder Godager som ønsker lykke til.

- Man må få volum for å tjene penger. Da kan det være bra å ha en partner. Men VG har god trafikk og jeg kan tenke meg at dette blir satt til Enter.vg portalen, sier Fredrik Eng, administrerende i Bid2Day.no, SOLs auksjonstjeneste.

Han mener at auksjonstjenester er viktige for aktører som VG, eller SOL for den del, for å få komplette, trafikkgenererende communities.

Til toppen