BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Vi gjør mye riktig

Altibox har de mest tilfredse kundene, igjen.

Fiberkundene er stort sett mest fornøyd, sier EPSI.
Fiberkundene er stort sett mest fornøyd, sier EPSI. Bilde: FogStock/Alamy/All Over Press
29. okt. 2014 - 11:18

Det uavhengige analysebyrået EPSI la onsdag frem sin kundetilfredshetsstudie for telekombransjen, og konkluderte med at Altibox igjen leverer en tjeneste de aller fleste er fornøyd med.

Målingene til EPSI (som bygger på intervjuer med 6,000 kunder i løpet av denne høsten) viser at snittet på kundetilfredshet i bredbåndsbransjen er 66,7 poeng av 100 mulige, mens Altibox lander på hele 71,4 poeng. Det er et godt stykke foran nestemann på listen, Telenor, med 63,7 poeng.

NextGenTel kommer dårligst ut med 58,4 poeng.

Ifølge rapporten skiller Altibox seg ut fra resten av bransjen med kvalitet på service, bredbåndslinjer og verdien for pengene.

Det koker ned til fiber, som Altibox fokuserer sterkt på, og EPSI skriver at fiberkunder generelt er mer fornøyd enn øvrige bredbåndskunder.

Altibox selv bekrefter at fiber er høyest prioritert, og styreleder Toril Nag i selskapet sier i pressemeldingen at det er to ting internetthverdagen kommer til å handle om fremover: Kapasitet og hastighet nok til at alle kan se og gjøre hva de vil på nettet.

Undersøkelsen påpeker også at det er generelt mange kunder som ser seg nødt til å klage på bredbåndsleverandørene - hver tredje bredbåndskunde skal ha opplevd at de har hatt noe å klage på det siste året, først og fremst gjelder det tekniske feil og stabiliteten på tilkoblingen.

Altibox leder også i undersøkelsen om bruk av digital-TV. Der er bransjesnittet på 65,1 poeng av 100, og Altibox har 69,3 poeng, foran Get, Canal Digital Parabol og Viasat.

Kundene til Altibox opplever ifølge undersøkelsen at det igjen er snakk om god kundeservice og høy kvalitet på tjenestene.

EPSI påpeker også at de registerer en vekst i strømmetjenester som Netflix, der hver tredje husstand abonnerer på en slik tjeneste, mot hver fjerde i fjor. Likevel oppfattes ikke strømming som en trussel mot etablert digital-TV, da de fleste strømmekundene bruker disse tjeneste som et supplement, ikke en erstatning, av tradisjonell TV.

Altibok på sin side påpeker at de nettopp har lansert en ny TV-portal, og neste måned setter de i gang med sin egen strømme/utleie-tjeneste kalt Altibox TV Overalt.

I èn kategori er det imidlertid ikke Altibox som dominerer, nemlig bredbånd for bedrifter. Der er det leverandøren PowerTech som er mest populære, med 77,6 poeng, mens Altibox kommer på andreplassen. Bransjesnittet er på 65,9 poeng.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.