– Vi synes ikke berøring er interessant

Ikke forvent Macer med trykkskjerm, sier Apple.

– Vi synes ikke berøring er interessant
Apple synes ikke Macer skal betjenes med fingre på skjermen. Bilde: Apple

Forrige uke ble den nyeste versjonen av Mac OS, Yosemite, rullet ut for Mac-brukere, samtidig som iMac-serien ble oppdatert med en ny modell som har en svært høyoppløselig skjerm.

En ting som imidlertid er tydelig er at alle Mac-modellene, uansett om de er stasjonære eller bærbare, holder seg til det tradisjonelle tastatur/mus-grensesnittet - mens iPhone og iPad setter berøring i fokus. Det til tross for at iOS og Mac OS nærmer seg hverandre i funksjonalitet og design og er mer sammenkoblet enn noensinne.

Etter presentasjonen forrige uke snakket nettstedet Cnet med Apples visesjef for programvareutvikling, Craig Federighi, og spurte nettopp om planene for eventuelle berøringsskjermer i Mac-maskinene.

Federighi mener at det ikke er det riktige grensesnittet, og at Macene fungerer best når man sitter ned foran dem. Det er ifølge Federighi ukomfortabelt og merkelig å nå ut til skjermen med hendene stadig vekk, og motsatt av opplevelsen på iPhone eller iPad.

Apple-sjefen sier videre at de fokuserer først og fremst på å bygge de beste trackpadene de kan, slik at maskinene blir komfortable å bruke. Han innrømmer også at de har eksperimentert med berøringsteknologier over årene, men fant ut at det ikke var godt nok, og Apple er ikke spesielt interessert i dette lenger.

Det er klart at ikke alle er enige, og Windows 8 har hatt bakt inn støtte for berøring siden lansering. Det finnes nå et stort utvalg av både bæbare, stasjonære og hybridmaskiner med støtte for berøringsgrensesnitt, selv om det er tydelig at Microsoft vil forsøke å vinne mus- og tastaturbrukere tilbake med Windows 10.

Det er heller ingen garantier for at Apple aldri kommer med et produkt bare fordi de sier det akkurat nå. Trender forandrer seg og teknologier utvikles.

    Les også:

Les mer om: