Viasat skal putte fotballmålene i hjørnet

Satellittdistributørene i Viasat skal sørge for at fotballpublikummet holder seg oppdatert. Digital teknologi skal la deg kjøre to fotballkamper samtidig, nesten.

Kanskje allerede fra midten av september kan de fotballinteresserte av TV 3s kunder kikke på kampene uten å frykte at de mister oppdateringen fra andre kamper som går samtidig.

Ved hjelp av teknologi fra mediekolossen Rupert Murdochs sportskanal Sky Sports skal Viasat ta i bruk applikasjoner som gjør det mulig å puttte Beckhams skruball-mål i hjørnet av skjermen samtidig som Rosenborg slåss på resten, alt i Champions League.

- Vi starter kanskje allerede den 12. september, med tjenesten Goal Show. Dette går ut på at seerne kan velge å få måloppdateringer fra andre kamper opp på skjermen, sier ViaSats sjef for betal-TV, Einar Brustad til digitoday.no.

Han betegner satsingen som en "lekkerbisken" som skal få igang forbrukerne på interaktive tjenester og få dem til å velge digitalt.

Det er bare seere med Viasats digitale mottagere som kan ta inn ekstratjenesten, og selskapet lanserer nok tjenesten for å kapre andeler i et krigersk marked.

Les:


Satellitt-krangel fortsatt fastlåst
Satellittkrangel kan velte digital-TV-arbeidet
Totalt fastlåst i krig om digital-TV

Etter hvert skal selskapet tilby også andre tjenester, som seerkonkurranser via fjernkontrollen.

Siden de samarbeider med Sky, er det OpenTV-teknologien de går for.

- Det finnes allerede ferdige applikasjoner for denne standarden som passer med de tjenestene vi ønsker å levere, sier Brustad.

Selskapet kjøper applikasjonene fra Sky, og Brustad mener det er sannsynlig at selskapet vil finne også andre eksterne samarbeidspartnere for å utvikle tjenester med andre forretningsmodeller ut fra teknologien.

Med denne teknologien er det ingenting i veien for at TV-selskapene en gang i fremtiden vil kunne ha både `player-cam´ som følger hver enkelt spiller, og eventuelt også - for den som måtte ønske det - `Eggen-cam´ for den som gjerne vil følge Rosenborg-treneren i løpet av kampen.

Til toppen