Video on demand lanseres i Skandinavia

Svenskene kan nå trykke på en knapp på skjermen og få levert spillefilmer i fullskjermstørrelse til PC-en, over bredbånd.

Svenskene kan nå trykke på en knapp på skjermen og få levert spillefilmer i fullskjermstørrelse til PC-en, over bredbånd.

Det er portalen chellos svenske abonnenter som nå kan få Video-on-Demand (VoD), der de kan velge mellom to spillefilmer som vises i fullskjerm på PC-en.

De er med i et prøveprosjektet som skal se på publikums mottakelse av et slikt tilbud før en eventuell lansering på kommersiell basis, ifølge en pressemelding.

Filmene er komprimerte til 450kbps for å kunne leveres gjennom chellos bredbåndsnett. Løsningen bygger på Microsoft Media Server, og filmene streames fra serveren til brukeren.

Opphavsretten beskyttes gjennom Microsoft Rights Manager, som skal gjøre det umulig å kopiere innholdet.

- Vi ser en utvikling der flere og flere medier smelter sammen. TV, video, radio og avis utfyller hverandre og fungerer sammen i et bredbåndsnett. Video-on-Demand kommer sikkert også til å bli en viktig årsak til at mange etterhvert vil koble seg på bredbåndsnettet, forklarer Jon Dissen, som er daglig leder i chello scandinavia.

I løpet av prøveprosjektets første to uker har 684 chello-abonnenter sett filmene. Responsen har vært svært positiv. Nesten samtlige kunder som har deltatt i prosjektet ser ifølge pressemeldingen frem til en slik kommersiell tjeneste hos chello.

Prosjektet skjer i samarbeid med Rivereye, en Stockholmsbedrift som utvikler løsninger for bredbåndsinnhold med fokus på VoD.

Til toppen