Videokamera med DVD-brenner

Nå lanserer Hitachi DVD-videokameraene som brenner plater som kan spilles på DVD-spilleren i stua. Tre forskjellige modeller skal lanseres med det første.

Hitachis nye DVD-kamera gjør det mulig å spille inn bikkja som jager biler nedover veien utenfor huset, så gå rett inn, smelle DVD-plata i spilleren i stua, og se scenen om og om igjen der. Om man vil.

Kameraene ble vist på CeBit, og kommer til Norge i slutten av måneden. Den forrige versjonen av DVD-kameraene spilte inn materiale på åtte-centimeters DVD-RAM plater, og disse kan ikke spilles av i DVD-spilleren i stua.

Les også:


De tre kameraene, kalt DZ-MV200E, DZ-MV230E og DZ-MV270E kan spille inn i formatet DVD-R, noe som gjør teknologien adskillig mer anvendelig enn forrige modell.


Ulempen med DVD-R er at platene er engangsvare, og at de tar bare en halv time video i MPEG-2 per side. DVD-RAM-platene kan derimot spilles over på nytt og på nytt, så da er det mulig å bruke kameraet som en brenner for de filmene en har mest lyst til å se i stua, og heller benytte DVD-RAM som opptaksmedium.

Alle detaljer om kamera-serien kan leses på Hitachis pressemelding fra CeBit.

Til toppen