BEDRIFTSTEKNOLOGI

Viktig milepæl for Damgaard

Det danske programvarehuset Damgaard har avtalt med den norske avdelingen av PricewaterhouseCoopers at sistnevntes konsulenter læres opp i forretningssystemet Axapta.

Axapta er et komponentbasert ERP-system (enterprise resource planning) som bygger på Microsofts komponentteknologi. Det tilbyr funksjonalitet innen produksjonsstyring, logistikk, elektronisk handel, kundehåndtering med mer.

- PricewaterhouseCoopers har tilsvarende avtaler med SAP, Baan og Oracle, forteller produktansvarlig Janne Friberg Sørensen i PwC Norge.

- Vi har arbeidet spesielt mye med SAP. Problemet med disse systemene er at de henvender seg mot de største bedriftene. Etter hvert som disse installerer sine systemer, stagnerer markedet. Den store mengden bedrifter er mellomstore, og der passer Axapta godt inn. Selv om de største alltid vil være et viktig område for oss, må vi snu fokuset litt og rettet blikke mot de mellomstore.

Avtalen med Damgaard innebærer at PwC bygger opp ekspertise på Axapta. Blir en avtalen en suksess, håper Damgaard at tilsvarende avtaler inngås i andre land. Ifølge Sørensen vil en snarlig omorganisering av PwC nærmest automatisk innebære at avtalen gjøres nordisk. Konsulentselskapet har 150.000 ansatte verden over, blant dem 1100 i Norge.

- I Norge har vi mellom 70 og 80 eksperter innen ERP, sier Sørensen.

- Kursfasen i Axapta vil vare ut november. Siden vi er et rent konsulentselskap, er vi avhengige av en avtale med en annen av Damgaards partnere som kan stå for lisenssalg og support. Mulige kandidater her er Merkantildata og Customax.

Tommy Ødegaard i Damgaard Norge er svært opptatt av gjennomslaget avtalen kan gi Axapta innen elektronisk handel. Systemet er tilrettelagt for løsninger der også lommemaskiner og WAP-telefoner integreres i forretningssystemet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.