BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil Apple kjøpe Nokia-kart?

Finnene forsøker å friste storselskaper, ifølge kilder.

Nokia prøver å friste blant annet Apple, Amazon og Facebook til å kjøpe kartvirksomheten deres, sier kildene.
Nokia prøver å friste blant annet Apple, Amazon og Facebook til å kjøpe kartvirksomheten deres, sier kildene. Bilde: Nokia
23. apr. 2015 - 11:21

Det er allerede kjent at Nokia forsøker å kvitte seg med kart-avdelingen sin, som står for utviklingen av HERE-applikasjonene. Selskapet har selv innrømmet at de ser på mulighetene. 

Det er imidlertid ikke kjent hvem den eventuelle kjøperen skulle være, men ifølge kildene til Bloomberg prøver Nokia å friste mange store aktører.

Flørter med de store

Blant disse er gigantene Apple, Facebook og Amazon. Nokia skal ha tatt kontakt med disse for å undersøke interessen. I tillegg til de store teknologiselskapene skal både kinesiske Alibaba Group og Baidu være interessert, samt tyske bilprodusenter og satellittradioselskapet Sirius XM. 

Ingen av de aktuelle selskapene har bekreftet sin interesse offisielt. 

Nokia skal etter sigende ønske seg en grei sum med penger for virksomheten, nemlig hele 3,2 milliarder dollar. Selskapet kjøpte opp kartavdelingen for 8,1 millarder dollar i 2008, men den ble verdsatt til to milliarder euro i Nokias siste finansrapport.

Les også: Nokia sluker Alcatel Lucent.

Det finske selskapet er uten tvil i endring - deres ferske oppkjøp av Alcatel Lucent gjør dem til en massiv aktør i nettverkingsbransjen, samtidig som det ryktes at de ønsker å vende tilbake til å utvikle mobiltelefoner. Å kvitte seg med avdelinger som taper penger kan være et viktig skritt i prosessen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.