Vil bli Norges største på SMS-tjenester

Link Mobility kjøper konkurrent.

Vil bli Norges største på SMS-tjenester
De to selskapene spesialiserer seg på mobile tjenester for bedrifter. Bilde: REX/Caiaimage/All Over Press

(OPPDATERT: I en tidligere utgave av denne artikkelen kom digi.no i skade for å bruke et pressefoto fra SMSgruppe.no, som er en konkurrent av de omtalte selskapene. Vi beklager sammenblandingen og har nå byttet til et illustrasjonsfoto. Red.anm.)

Kommunikasjonsselskapet Link Mobility, som spesialiserer seg på mobiltjenester, bekrefter at de har kjøpt PSWincom AS.

PSWincom kan beskrives som den største konkurrenten til Link Mobility, da selskapet også spesialiserer seg på SMS-tjenester, mobilbetaling og andre kommunikasjonsløsninger. Begge selskapene har hovedkontorer i Oslo.

PSWincom leverer tjenester til 2500 norske og internasjonale selskaper, og har 21 ansatte fordelt på Oslo og Bergen. Selskapet har hatt en solid vekst de siste årene, og forventer å levere inntekter på 98,2 millioner kroner i 2014, samt driftsresultat før avskrivninger og engangsposter (Ebitda) på 13,5 millioner kroner.

Målet med oppkjøpet er å slå sammen kompetansen til de to selskapene, samt å kombinere de tekniske plattformene, forretningsmodellene og ressursene. De to selskapene ønsker å bli ledende i Norden på å levere mobiltjenester, og planlegger uansett å bli Norges største tilbyder. Link Mobility vil bli godt posisjonert til å utvide ytterligere innen det voksende markedet for mobil betaling og mobilt søk, heter det i pressemeldingen.

Verdien på transaksjonen oppgis til å være 85,5 millioner kroner, og kjøpesummen er basert på en antatt Ebitda 2014 på 13,3 millioner kroner. Kjøpesummen vil bli avgjort som følger: 34,2 millioner kroner skal betales ved kontant ved closing. 25,65 millioner kroner skal betales i aksjer i Link Mobility Group ASA, basert på en avtalt pris på NOK 27,5 per aksjer. 25,65 millioner kroner skal forfalle senest 36 måneder etter closing (selgerkreditt).