Vil du bli telematikk-professor?

Med IKT-bransjen i en midlertidig bølgedal, satser NTNU på at de kan skremme opp nok søkere til å fylle opp fem ledige professorater i telematikk

Med IKT-bransjen i en midlertidig bølgedal, satser NTNU på at de kan skremme opp nok søkere til å fylle opp fem ledige professorater i telematikk

Institutt for Telematikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet utlyser nå fem professorater i samme annonse i Teknisk Ukeblad.

Til NTNU-avisa InnsidaUT sier professor Finn Arve Aagesen følgende:

- Vi bygger opp staben i henhold til vår strategiske plan. Vi har hatt flere utlysninger i perioden 1999-2001 uten ønsket resultat. I tillegg har vi hatt en studentøkning som har kommet raskere enn det vi har forutsett, og samtidig er den nye femårige studieplanen ressurskrevende. Dette gjør det nødvendig med et krafttak.

Det hører med til sjeldenhetene at så mange stillinger av denne sorten utlyses samtidig.
Telematikk har i år omlag 90 studenter i tredje årskurs. Staben består av 14 faglærere, hvorav fem har 20 prosent stilling, skriver InnsidaUT.


- IKT-markedet er som kjent i en bølgedal for tiden, og vi håper at vi vil dra fordel av dette. Ved å utlyse fem stillinger samlet, håper vi også å være mer synlige, forteller Aagesen.

Han opplyser at responsen er bedre enn noensinne, noe som tilskrives at situasjonen i markedet er slik at enkelte gjerne vil ha den kompetanse og tyngde som kommer gjennom akademisk arbeid, selv om de kunne søkt grønnere jaktmarker, rent økonomisk sett, andre steder.

Til toppen