Vil du være anonym?

Nå er den ute, versjon 2.0 av programvaren som lar deg surfe i sikkerhet og anonymitet.

Nå er den ute, versjon 2.0 av programvaren som lar deg surfe i sikkerhet og anonymitet.

Hvis du er bekymret for egen sikkerhet og anonymitet når du er på nettet, kan du ta en tur over til Zero-Knowledge. Selskapet slipper denne uken versjon 2.0 av sin Freedom-klient, som inneholder personlig brannmur, cookie-kontroll, annonsestopper, og forskjellige andre ting som er ment å sørge for sikkerheten til den som er mye på nettet.

Gratisversjonen inneholder også et filter som passer på at du ikke sender fra deg personlig informasjon i vanvare, mens man for rundt 450 kroner i året får privat, anonym e-post, surfing, telnet og chat.

Den som betaler får adgang til Freedom.net, som lar deg opprette fem forskjellige pseudonymer, slik at man slipper å få opprettet en 'profil' som stemmer alt for godt med ens surfevaner.

Brannveggen passer på trafikken inn til maskinen, slik at det blir vanskeligere for datasnoker å bryte seg inn i maskiner som står på fristende fastlinjer som ADSL, kabel eller lignende.

Programvare gjør det også mulig å kontrollere 'web-bugs', som noen programmer og nettsider dropper på maskinen din for å sende informasjon om dine surfevaner tilbake til selskapet som laget programmet.

Et filter passer på at surferen ikke sender fra seg sensitiv informasjon som navn, telefonnummer, adresse, slik at foreldrene kan hindre barna i å identifisere seg selv på prategrupper, for eksempel.

Versjoner for Windows 95/98, 2000, Me og Linux kan lastes ned fra selskapets nettsider, og en Mac-versjon skal ifølge pressemeldingen bli tilgjengelig tidlig i 2001.

Kildekoden til programmet kan lastes ned her.

Til toppen