Vil erstatte epost med lynmeldinger

Spennende app fra Microsoft.

Vil erstatte epost med lynmeldinger
Send har elegant design og skal fungere raskt og enkelt. Bilde: Microsoft

Microsofts Garage-prosjekt har resultert i en del interessante applikasjoner. Garage er en slags inkubator internt i Microsoft der ansatte får eksperimentere med apper som kanskje ikke ender opp som kommersielle produkter.

Nå har idemyldringen resultert i den kanskje mest profilerte applikasjonen hittil: Microsoft Send. Selskapet har tydeligvis troen på den, siden appen presenteres i et eget blogginnlegg og den fremstår som et mye mer komplett produkt enn andre Garage-apper.

Les mer: Microsoft inviterer til garasjen

Meningen med «Send» er at det er en epost-applikasjon, men en som legger opp til lynrask kommunikasjon, mer i stil med chatteløsninger.

For bedrifter

Ifølge Microsoft er det et behov hos brukere som er tungt investert i Office-miljøer til å ha muligheten til å kommunisere veldig raskt og uformelt, men fortsatt holde seg innenfor epost-universet.

Send skal altså gjøre det mulig – man vil kunne sende meldinger til kolleger uten å styre med tittelfelt, signatur eller andre mer formelle elementer. Samtidig skal meldingene fortsatt ivaretas som en del av Outlook-innboksen for senere referanse.

Meldingene forblir en del av Outlook.
Meldingene forblir en del av Outlook. Bilde: Microsoft
 

Et eksempel Microsoft bruker er når man skal delta på en presentasjon og er nødt til å høre med en kollega om vedkommende også kommer – sjansen er stor for at man ikke har kollegaens telefonnummer, men helt sikkert epost-adressen. Dermed er det fort gjort å sende en kjapp melding på denne måten uten å gå inn i Outlook og søke etter korrekt epost.

Les også: Bedre epost med kunstig intelligens

Send skal heller ikke vise alle epostene man har i innboksen, bare de som er initiert via denne appen.

Send krever et Office 365-abonnement per i dag, og foreløpig er appen kun tilgjengelig for iPhone i USA og Canada, men selskapet regner med bredere utrulling i månedene fremover.