microsoft

Vil erstatte epost med lynmeldinger

Spennende app fra Microsoft.

Send har elegant design og skal fungere raskt og enkelt.
Send har elegant design og skal fungere raskt og enkelt. (Bilde: Microsoft)

Spennende app fra Microsoft.

Microsofts Garage-prosjekt har resultert i en del interessante applikasjoner. Garage er en slags inkubator internt i Microsoft der ansatte får eksperimentere med apper som kanskje ikke ender opp som kommersielle produkter.

Nå har idemyldringen resultert i den kanskje mest profilerte applikasjonen hittil: Microsoft Send. Selskapet har tydeligvis troen på den, siden appen presenteres i et eget blogginnlegg og den fremstår som et mye mer komplett produkt enn andre Garage-apper.

Les mer: Microsoft inviterer til garasjen

Meningen med «Send» er at det er en epost-applikasjon, men en som legger opp til lynrask kommunikasjon, mer i stil med chatteløsninger.

For bedrifter

Ifølge Microsoft er det et behov hos brukere som er tungt investert i Office-miljøer til å ha muligheten til å kommunisere veldig raskt og uformelt, men fortsatt holde seg innenfor epost-universet.

Send skal altså gjøre det mulig – man vil kunne sende meldinger til kolleger uten å styre med tittelfelt, signatur eller andre mer formelle elementer. Samtidig skal meldingene fortsatt ivaretas som en del av Outlook-innboksen for senere referanse.

Meldingene forblir en del av Outlook.
Meldingene forblir en del av Outlook. Bilde: Microsoft
 

Et eksempel Microsoft bruker er når man skal delta på en presentasjon og er nødt til å høre med en kollega om vedkommende også kommer – sjansen er stor for at man ikke har kollegaens telefonnummer, men helt sikkert epost-adressen. Dermed er det fort gjort å sende en kjapp melding på denne måten uten å gå inn i Outlook og søke etter korrekt epost.

Les også: Bedre epost med kunstig intelligens

Send skal heller ikke vise alle epostene man har i innboksen, bare de som er initiert via denne appen.

Send krever et Office 365-abonnement per i dag, og foreløpig er appen kun tilgjengelig for iPhone i USA og Canada, men selskapet regner med bredere utrulling i månedene fremover.

Til toppen