PERSONLIGTEKNOLOGI

Vil fjerne alle gamle nettlesere

- Kampanjen bør gjelde mer enn bare IE6, mener IKT-Norge.

Bilde: Marius Jørgenrud

Kampanjen for å fjerne nettleseren Internet Explorer 6 (IE6) har oppnådd bred støtte og stor oppmerksomhet siden starten for en måned siden.

I tur og orden har landets største nettsteder, en rekke IT-selskaper og regjeringen støttet opp om tiltaket. Selv Microsoft og Steve Ballmer har i sakens anledning oppfordret brukere til å oppgradere.

Denne helgen gikk også IKT-Norge, bransjeforeningen som favner rundt 400 IT-bedrifter, ut med sin støtte til kampanjen.

- Vi mener dette er et bra tiltak som bidrar positivt til utviklingen av internett. Det er avgjørende for utviklingen og bruk av moderne nettjenester at brukere har oppdaterte nettlesere, sier prosjektleder i IKT-Norge Torgeir Waterhouse i en pressemelding.

IE6 er imidlertid bare en del av problemet. Og selv om Microsofts sjette nettutforsker er en av de mest brukte av de utdaterte nettleserne, kan det ifølge IKT-Norge være lurt å utvide kampanjen.

IKT-Norge mener det er interessant og viktig å se på om kampanjen kan utvides slik at tilsvarende tiltak kan gjennomføres mot brukere som benytter gamle versjoner av andre nettlesere.

- Vi synes resultatene er imponerende, og kontakter pådriverene bak kampanjen for å ta en prat om å utvide den til å gjelde alle nettlesere. Moderne nettjenester og innovativ bruk av nettet betinger at folk har oppdaterte nettlesere, sier Waterhouse.

Dette kan gjøres med kode som råder og bistår brukere til å oppgradere til siste versjon av sine respektive nettlesere, og ikke bare for Internet Explorer.

- Vi mener det gir troverdighet til kampanjen at brukere får hjelp til å oppgradere til siste versjon av den nettleseren de allerede bruker. Dersom det kommer en generell kampanje rettet mot alle gamle nettlesere på alle relevante operativsystem håper jeg at også offentlige nettsteder vil delta, sier Waterhouse.

Hovedandelen av brukerne som sitter på gamle nettlesere befinner seg imidlertid på innsiden av bedriftsnettverk, ofte med liten eller ingen anledning til å påvirke eget valg av programvare.

- Vi håper at de rette ansvarlige på arbeidsplasser som fremdeles bruker gamle nettlesere lar seg inspirere og setter nødvendig testing og oppgradering på agendaen, og selv om ikke alle får oppgradert umiddelbart er det viktig at alle etablerer en plan for å være oppdatert på så sentral programvare som nettlesere, fortsetter Waterhouse.

PS! Initiativtakerne til kampanjen skal i ettermiddag treffes for å planlegge videre fremdrift. Det åpne møtet holdes i lokalene til Teknisk Ukeblad på Majorstuen i Oslo, fra klokken 17.00. digi.no vil delta på dette møtet.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.