– Vil fremskynde Note-lansering

Frykter Samsung iPhone?

– Vil fremskynde Note-lansering
Note-modellene til Samsung er populære, og årets utgave kan bli lansert tidligere enn vanlig. Bilde: Samsung

Kildene til Wall Street Journal hevder at Samsung kommer til å lansere den nyeste versjonen av Note-smartmobilen tidligere enn de pleier. 

Note-modellene har vært populære, og har definitivt bidratt til at «phablet»-betegnelsen ble såpass anerkjent.  

Den første modellen hadde en skjerm på 5,3 tommer, noe som var ganske revolusjonerende ved lanseringen i 2011. De etterfølgende modellene fikk enda større skjermer, og etter hvert begynte stadig flere produsenter å kaste seg på bølgen. Skjermer på 5 tommer og mer er blitt nokså standard i smartmobiler i dag.

Les mer: Venter ytterligere iPhone-rekorder.

Etter at Apple kom på banen med sin «phablet» i fjor høst, har slike skjermstørrelser blitt ytterligere anerkjent. 

Hver Note-modell ble vist frem på IFA-messen i Berlin, som gjerne går av stabelen rundt september. 

Snarlig lansering?

Dette kan endre seg i år, sier kildene. Samsung planlegger å slippe sin nye Note (som formodentlig heter Note 5) allerede i midten av august i år. 

Dette for å redusere konkurransen fra årets iPhone-modell, spekuleres det. Apple vil trolig slippe en ny iPhone i september, og årets modeller vil mest sannsynlig ha de samme skjermstørrelsene som fjorårets. Dermed er presset på Note-serien blitt betydelig større.

Les mer: Spår syvende svake kvartal på rad.

Samsung presenterte forrige uke sine forventninger til resultater for andre kvartal i 2015, og mye tyder på at salget av Galaxy S6 ikke svarte helt til forventningene. Det er derfor essensielt at Samsung gjennomfører lanseringen av nye Note så feilfritt som mulig.