Vil gjerne gjenta fransk farse

Etter at det ble klart at bare to selskap søkte på de fire franske UMTS-lisensene, er franske myndigheter nå klare til å gjenta seansen.

Trolig får begge søkerne, France Telecom og SFR hver sin UMTS-lisens i juni. Den franske telemyndigheten Autorite de Regulation des Telecommunications (ART) sier i en uttalelse at det trolig vil arrangeres en ny runde med tildelinger for å sikre konkurransen i markedet. Dette synet støttes også av den franske finansminister, Laurent Fabius, som på grunn av den lave interessen mister vel 80 milliarder kroner på inneværende års budsjett i UMTS-avgifter.

Men en ny tildelning har allerede ført til sure miner hos de to søkerne, og styreleder i SFR, Philippe Germond, kommenterer overfor Financial Times at det ikke er de to søkernes skyld at de bare er to.

Problemene med den franske UMTS-tildelingen betyr ikke bare at den franske regjeringen mangler betydelige inntekter til landets pensjonssystem. Det skaper også bekymring om satsingen på tredje generasjons mobiltelefoni kan rettferdiggjøres.

Ifølge EUs egne regler skal medlemsnasjonene med noen få unntak ha tildelt UMTS-lisensene i løpet av desember i år. Franske myndigheter vil ikke overfor Financial Times bekrefte at en rekker denne fristen med en tildelingsrunde nummer to.

De to siste selskapene som trakk seg var ett av landets tre GSM-selskap, Bouygues Telecom og Suez Lyonnaise des Eaux/Telefonica. Bouygues Telecom offentliggjorde onsdag tap på 345 millioner euro i 2000 av en omsetning på 2,04 milliarder euro og sitter med ni millioner abonnenter.

Til toppen