– Vil ha Android Wear på iPhone

Google skal jobbe med saken.

– Vil ha Android Wear på iPhone
Google jobber med å legge inn støtte for Android Wear i iOS, ifølge kilder. Bilde: Skjermbilde

Ifølge kilder i Google, som siteres av nettstedet The Verge, jobber selskapet med å få smartklokkeplattformen Android Wear til å fungere med Apples iOS. 

Det er naturligvis oppsiktsvekkende: Apple er i ferd med å lansere sin mye omtalte Apple Watch i disse dager, og Android Wear-baserte klokker er direkte konkurrenter. 

I sin nåværende stand fungerer Android Wear-applikasjonen på iOS på en ganske grunnleggende måte, med varslinger og støtte for Google Now-assistenten, som også kan styres med stemmen.

Les også: Ingen stor suksess for Android Wear.

Det er også planer om å bygge inn mer omfattende støtte for Googles egne applikasjoner som finnes på iOS, som Gmail-appen. 

Det er i prinsippet ikke uhørt at smartklokker fra andre produsenter fungerer med iOS, for eksempel Pebble, men Android er tross alt en mer direkte konkurrent.

Vil Apple tillate det?

Apple har også retningslinjer som blant annet forbyr applikasjoner på deres plattform som har direkte referanser til konkurrerende plattformer - for eksempel nettopp Android Wear. Google og Apple har også tidligere hatt uenigheter når det gjelder Google-applikasjoner på Apples økosystem. 

Det gjenstår altså å se hvorvidt Google i det hele tatt ønsker å slippe appen, og om Apple godkjenner den, men det er ingen hemmelighet at Google ønsker at flere skal ta deres smartklokke-plattform i bruk - men Apple vil helt klart ha mest mulig oppmerksomhet rundt sin egen klokke, logisk nok. 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.