JUSS OG SAMFUNN

Vil ha fengsel for MP3-spredning

Flere amerikanske politikere med justisminister Ashcroft i spissen ønsker å avskrekke MP3-piratene skikkelig.

12. aug. 2002 - 11:46

USAs lovmakere oppfordrer nå justisminister John Ashcroft til å slå hardere ned på piratvirksomhet på Internett - med den teoretiske konsekvens at MP3-fans kan havne i fengsel.

I et brev sendt i slutten av juli, ber 19 politikere fra begge partier Ashcroft om å gå etter P2P-nettverk som Kazaa, Gnutella og andre, samt å slå hardt ned på brukerne som laster ned og bytter musikk, filmer og programvare på slike nettverk.

Les også

Audiogalaxy så godt som død
Dumper platebransjen søppel i Audiogalaxy?
Eminems pirat-CD på topp
Ni millioner i bot for MP3
Microsoft styrker bærbar musikk-beskyttelse
Reuters


Disse bransjene, sammen med programvareselskaper og andre rettighetshavere, har blitt stadig mer aggressive i sin jakt på pirater, etter at de fikk Napster rett i fleisen en gang på 90-tallet. I 1999 gikk de til sak og fikk stengt tjenesten, men andre tjenester poppet raskt opp som erstatning. Produsentene av den populære fildelingsklienten Kazaa, hevder deres programvare er lastet ned i 100 millioner eksemplarer.

En representant for Texas-politikeren Lamar Smith, uttaler at lovmakerne ikke vil at FBI skal jage individuelle brukere, men heller gå etter de som opererer nettverksnoder som tar seg av mye av trafikken på fildelingsnettverk.

Les politikernes brev til Ashcroft (PDF).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.