Vil ha rettens medhold i DVD-kopiering

USA-selskapet 321 Studios vil komme filmselskapene i forkjøpet - nå søker de rettslig bekreftelse på at programmet DVD Copy plus ikke bryter med copyrightloven.

USA-selskapet 321 Studios vil komme filmselskapene i forkjøpet - nå søker de rettslig bekreftelse på at programmet DVD Copy plus ikke bryter med copyrightloven.

Det lille selskapet 321 Studios vil gjerne ha rettens bekreftelse på at deres distribusjon av programmet DVD Copy Plus er lovlig. Det er nok for å komme filmstudioene i forkjøpet, da disse hittil har vært mildest talt strikse på alt som har med kopiering av DVD-plater - noe blant andre norske Jon Lech Johansen har fått merke.

321 Studios vil at retten skal si klart fra om at DVD Copy plus ikke bryter med den mye debatterte copyright-loven DMCA - Digital Millennium Copyright Act.

Les også:


- Denne rettssaken har med mulighetene for at et lite Internett-selskap skal kunne markedsøfre og selge en bruksanvisning og medfølgende programvare som lærer lovlige eiere av DVD-filmer å lage legitime sikkerhetskopier av innholdet på en DVD-plate for eget personlig bruk, står det i dokumentene, ifølge Cnet.


Rettssaken illustrerer bråket mellom innholdseiere på den ene siden og aktivister for informasjonsfrihet og forbrukerrettigheter på den andre. Konflikten blusset nylig opp i forbindelse med kopisperrede CD-er, som irriterte på seg en hel haug brukere. Brukere oppfordret til boikott da det ble kjent at den siste CD-en til Celine Dion krasjer PC-en din om du forsøker å spille den av.

Ifølge Norsk åndsverkslov er det tillatt å lage kopier til eget bruk, noe som også er tilfelle i USA.

321 Studios mener Motion Picture Association of America har truet dem med rettslige tiltak, og at de har planer om å pusse FBI på dem.

321s president Robert Moore sier til Cnet at han ikke kjente til DMCA da han startet selskapet, og at han vil kjøre denne saken fordi den er for viktig til å la ligge.

- Det er noe galt når de forteller det amerikanske folk at de ikke kan lage sikkerhetskopier av noe de eier, sier han.

Selskapet har lagt ut både rettsdokumenter og pressemelding på sine nettsider.

Til toppen