Vil ha tastatur som pekeplate

Ny, spennende patent fra Apple.

Vil ha tastatur som pekeplate
Dette er konseptet til Apple - tastaturet vil kunne lese fingerbevegelser, samtidig som det kan brukes på tradisjonell måte. Bilde: Skjermbilde

Hvis målet er å utvikle en bærbar som er enda tynnere, mindre og lettere enn før, kan man være nødt til å designe noen helt nye løsninger. 

Hva med å for eksempel fjerne pekeplaten fullstendig, og gjøre selve tastaturet om til en slags berøringsfølsom plate som kan lese forskjellige bevegelser? 

Det kan være Apples plan, ifølge en patentsøknad som dukket opp nylig.

Høyteknologisk

Konseptet heter «Fusion Keyboard», og skal fungere slik at man skal kunne bevege fingrene langs tastene for å bevege musepekeren, akkurat som en tradisjonell pekeplate fungerer i dag.

Nye iPhone kan også få en «trykksensitiv» teknologi.

All funksjonaliteten til en pekeplate skal være inkludert, som peke og klikke, zoome inn, skrolling gjennom dokumenter og så videre, og alt det skal fungere mens man har hendene på tastaturet. Det vil også være mulig å skrive med en hånd og bruke «pekeplaten» med den andre hånda. 

Tastene skal også ha to nivåer, der et vanlig trykk kunne for eksempel være et tradisjonelt trykk på den aktuelle tasten, mens et dypere trykk ville fungert som museklikk. 

Som så mange andre patentsøknader er det naturligvis ingen garanti at prosjektet vil faktisk bli et virkelig produkt. Likevel - det er åpenbart at det fremdeles er et mål å gjøre bærbare maskiner tynnere og lettere. 

Det er knapt en måned siden en patentsøknad fra Google viste til en pekeplate som går over og erstatter mellomrom-tasten. Noe som igjen kunne ført til tynnere bærbare.

Les om Googles variant her.

Apples nyeste MacBook har allerede et redesignet tastatur og pekeplate som muliggjør et langt slankere design. Dette er tydeligvis bare begynnelsen.