RESULTATERFINANS

Vil kaste hele styret i Yahoo

Carl Icahn vil kvitte seg med Jerry Yang, men har ennå ikke fått grønt lys fra Microsoft.

15. mai 2008 - 08:57

Miljøet rundt investor Carl Icahn bekrefter overfor amerikanske finansmedier at han akter å levere en liste på ti alternative kandidater til Yahoos styre innen fristen utløper i kveld norsk tid.

    Les også:

Da Microsoft trakk sitt bud på Yahoo, og sendte Yahoo-aksjen i fritt fall, så Icahn sitt snitt til å kjøpe 50 millioner Yahoo-aksjer: Det skal ha kostet ham i overkant av en milliard dollar. Hensikten hans med å kaste det nåværende styret i Yahoo til fordel for egne kandidater, er å få i gang nye samtaler med Microsoft og sette i gang en prosess som kan føre til at Microsoft kjøper Yahoo slik hensikten deres var.

Dersom dette fører fram, og Yahoo lar seg selge for en pris på samme nivå som Microsofts siste bud på 33 dollar per aksje, kan Icahn vente at hans 50 millioner Yahoo-aksjer får en verdiøkning på 65 prosent til 1,65 milliarder dollar.

Yahoos styre består i dag av ti medlemmer, hvorav medgründer og toppsjef Jerry Yang. Icahn skal være spesielt innstilt på å kvitte seg med Yang. Statuttene i Yahoo tilsier at han kan trekke en eller flere kandidater innen valget 3. juli. Etter fristens utløp i kveld er det ikke anledning til å fremme flere kandidater.

En mulig mottrekk fra Yahoo kan være å foreslå at styret utvidets til flere enn ti kandidater: En slik manøver bryter ikke med statuttene, og ble nylig brukt av New York Times da Icahn prøvde å gjennomføre et kupp der.

Icahn skal ennå ikke ha mottatt noen form for tilbakemelding fra ledelsen i Microsoft, trass iherdige forsøk.

Det er også sprikende reaksjoner fra de andre misfornøyde aksjonærene i Yahoo, som gjerne skulle realisert gevinsten fra et salg til Microsoft: 33 dollar per aksje er langt over kursen i går kveld. Meldingene om Icahns manøvre fikk kursen til å stige med 0,58 dollar til 27,14 dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.