AVTALER & KONTRAKTER

Vil kjøpe Data Respons: Verdsatt til 3,7 milliarder kroner

Det franske selskapet Akka vil kjøpe alle aksjene i Data Respons.

Administrerende direktør i Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen, mener de to selskapene er en god strategisk match.
Administrerende direktør i Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen, mener de to selskapene er en god strategisk match. Bilde: Automatisering
19. des. 2019 - 10:49

Det franske selskapet Akka Technologies har lagt inn bud på samtlige aksjer i norske Data Respons. Budet lyder 48 kroner per aksje, som verdsetter selskapet til 3,7 milliarder kroner.

Data Respons' virksomhet innebærer blant annet IoT, 5G, kunstig intelligens, innebygd programvare, og sky- og mobiltjenester. Akka er et globalt ingeniør- og teknologikonsulentselskap .

Administrerende direktør i AKKA, Mauro Ricci, sier i en pressemelding at de med dette oppkjøpet vil skape Europas største «powerhouse» for digitale løsninger. 

– Styrken ved denne avtalen er at begge selskaper deler de samme verdiene og en felles visjon, sier Ricci. 

Ivar Sorknes fra Telenor og Ken Roar Riis fra Webstep ser frem til å samarbeide om IoT-løsninger.
Les også

Telenor og Webstep inngår IoT-partnerskap

Tilbudet fra Akka har blitt enstemmig anbefalt fra styret i Data Respons, og 43% av aksjonærene har forhåndsgodkjent avtalen. 

Administrerende direktør i Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen, sier i pressemeldingen at et slikt oppkjøp vil gi selskapet et økt potensial for utvikling, og at de to selskapene er en god strategisk match. 

– Vi deler de samme verdiene og den samme lidenskapen for innovasjon som Akka. Dette kan skape verdi for våre kunder, og er en unik mulighet til å vise frem talentet til våre fantastiske ansatte, som er hjertet og sjelen i selskapet, sier Ragnvaldsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.