AVTALER & KONTRAKTER

Vil kjøpe Data Respons: Verdsatt til 3,7 milliarder kroner

Det franske selskapet Akka vil kjøpe alle aksjene i Data Respons.

Administrerende direktør i Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen, mener de to selskapene er en god strategisk match.
Administrerende direktør i Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen, mener de to selskapene er en god strategisk match. Bilde: Automatisering
19. des. 2019 - 10:49

Det franske selskapet Akka Technologies har lagt inn bud på samtlige aksjer i norske Data Respons. Budet lyder 48 kroner per aksje, som verdsetter selskapet til 3,7 milliarder kroner.

Data Respons' virksomhet innebærer blant annet IoT, 5G, kunstig intelligens, innebygd programvare, og sky- og mobiltjenester. Akka er et globalt ingeniør- og teknologikonsulentselskap .

Administrerende direktør i AKKA, Mauro Ricci, sier i en pressemelding at de med dette oppkjøpet vil skape Europas største «powerhouse» for digitale løsninger. 

– Styrken ved denne avtalen er at begge selskaper deler de samme verdiene og en felles visjon, sier Ricci. 

Les også

Tilbudet fra Akka har blitt enstemmig anbefalt fra styret i Data Respons, og 43% av aksjonærene har forhåndsgodkjent avtalen. 

Administrerende direktør i Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen, sier i pressemeldingen at et slikt oppkjøp vil gi selskapet et økt potensial for utvikling, og at de to selskapene er en god strategisk match. 

– Vi deler de samme verdiene og den samme lidenskapen for innovasjon som Akka. Dette kan skape verdi for våre kunder, og er en unik mulighet til å vise frem talentet til våre fantastiske ansatte, som er hjertet og sjelen i selskapet, sier Ragnvaldsen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.