Vil la deg betale helt uten berøring

Glem Android Pay, Hands Free er fremtiden.

Vil la deg betale helt uten berøring
Man skal bare trenge å si at man vil betale med Google, så blir transaksjonen ordnet. Bilde: Skjermbilde

Kontaktløse betalingssystemer der man bruker smartmobiler med NFC er uten tvil i vinden for tiden, nå har både Apple og Google snakket om sine respektive løsninger som lar brukerne ha all betalingsinformasjonen på en mobiltelefon. Og de er ikke de eneste. 

Google har imidlertid større ambisjoner enn som så.

Les også: Dette er nytt i Android M.

På en presentasjon under I/O-konferansen, som egentlig handlet om nyannonserte Android Pay, fortalte selskapet også om en mer langsiktig plan de kaller for Hands Free (via Ars Technica). Denne skal gjøre det mulig å betale uten at man trenger å ta frem noe som helst - verken kontanter, kredittkort eller smartmobil.

Beacon-basert?

Det er ikke klart hvordan den tekniske løsningen vil nøyaktig foregå, men ideen er at kunden skal kunne rett og slett si at de vil betale med Google når de står ved kassen, og systemet vil kjenne igjen at de har den relevante appen installert over Bluetooth. Dermed blir betalingen gjennomført uten at noe fysisk transaksjon finner sted. 

PayPal har eksperimentert med lignende, beacon-basert løsning tidligere, og man spekulerer at Google Hands Free bygger på tilsvarende teknologi. 

Et eksempel der en slik løsning ville vært praktisk er når man handler fra bilvinduet på diverse «drive thru»-lokasjoner. Det er kanskje derfor ikke så rart at McDonalds (sammen med pizzakjeden Papa Johns) vil være de første som kommer til å teste systemet. Testingen skal komme i gang i løpet av noen måneder, i San Francisco-området. Det er ikke avklart når teknologien vil rulles bredere ut.

Slik kan småbedrifter bruke Apple Pay.

Sikkerhet er et viktig spørsmål, og ifølge Google vil detaljene om kredittkortet ikke deles med butikker man handler hos, man vil få en varsling på telefonen med en gang man gjennomfører et kjøp, og man skal bli varslet om det oppdages mistenkelig aktivitet.