KARRIERE

Vil leve av mikrojobber

Lanserer nettsted for de minste oppdragene.

Faksimile av nettstedet til Mikrojobb, som formidler småtjenester mellom de registrerte brukerne.
Faksimile av nettstedet til Mikrojobb, som formidler småtjenester mellom de registrerte brukerne.
31. okt. 2011 - 07:40

Mikrojobb.no er et nytt norsk nettsted som ble åpne for cirka to uker siden av et selskap med samme navn. Hensikten med nettstedet er å formidle små tjenester mellom medlemmene av siden til en pris på mellom 50 og 1000 kroner.

Den som utfører tjenesten beholder 80 prosent av summen, mens resten går til drift av tjenesten. All kommunikasjon mellom kjøper og selger skjer via nettstedet, som ikke deler identiteten til kjøperen med selgeren. Betalingen forskuddsbetales via Paypal. Nettstedet holder igjen pengene inntil kjøperen bekrefter at tjenesten er levert. Det norske nettstedet er helt klart inspirert av amerikanske Fiverr, som ble etablert i begynnelsen av 2010.

Bak Mikrojobb står de tre kameratene Kim Marius Norøm, Per Harald Borgen og Nghia Luu Thanh, henholdsvis administrerende direktør, markedsansvarlig og teknisk ansvarlig i selskapet.

Til digi.no forteller Borgen at interessen for nettstedet allerede har begynt å bli ganske stor.

– Så langt har vi omtrent 160 annonser, og det registreres nye - mellom 3 og 20, hver dag. Det er en gruppe på seks-sju brukere som står bak en hel del av annonsene, mens andre brukere bare er interessert i å kjøpe tjenester, sier Borgen, som legger til at nettstedet nå videreformidler tjenester hver dag.

Per Harald Borgen (til venstre) og Kim Marius Norøm, to av de tre kameratene som står bak mikrojobb.no. <i>Bilde: Mikrojobb</i>
Per Harald Borgen (til venstre) og Kim Marius Norøm, to av de tre kameratene som står bak mikrojobb.no. Bilde: Mikrojobb

En del av tjenestene som tilbys må sies å være litt spesielle. Blant annet tilbyr flere bloggere seg å lenke til kjøperens nettsted, andre tilbyr seg å gjøre matematikkleksene til kjøperne eller å opprette en YouTube-konto for dem. I noen tilfeller tilbys også varer.

Enkelte priser virker svært lave. Blant annet er det en som tilbyr seg å lage reklamefilm for 50 kroner. Det er mulig for kjøperne å kommentere tjenestene de har kjøpt.

Borgen forteller at flertallet av dem som tilbyr tjenestene, er yngre personer, mens de som kjøper nok er noe eldre.

På spørsmål om hvordan betaling av merverdiavgift håndteres, sier Borgen at selskapet bare har ansvaret for sin andel.

– Utover det dreier det seg om en avtale mellom selger og kjøper, forteller Borgen, men legger til at grensen på tusen kroner per oppdrag er den samme som det man kan ha som lønnsinntekt fra hver arbeidsgiver uten å måtte betale skatt.

– Vi er usikre på i hvilken retning dette vil bevege seg, men vi har ambisjoner om å bli store at vi kan leve av dette innen et par år, avslutter Borgen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.