BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil modultelefonen analysere blodet ditt?

Nye detaljer om Project Ara

Vi vet stadig mer om mystiske Project Ara.
Vi vet stadig mer om mystiske Project Ara. Bilde: Google ATAP
13. jan. 2015 - 09:53

Vi har den siste tiden skrevet en god del om det spennende konseptet til Google, kalt Project Ara, som innebærer mobiltelefoner satt sammen av moduler som kan fritt byttes ut mens telefonen er på.

Project Ara er fortsatt i utviklingsfasen, og flere tredjepartsleverandører kommer til å designe sine moduler. Disse skal kvalitetssikres av Google og selges fra en felles nettbutikk.

Denne uken vil Google avholde den andre store utviklerkonferansen for Project Ara, og i forkant av dette har selskapet sluppet en ny versjon av utviklingsprogramvaren for prosjektet. Denne inneholder en hel del ny informasjon om hvordan Project Ara vil fungere.

For eksempel kommer det frem detaljer om hvordan de separate modulene vil kobles sammen. En Project Ara-mobiltelefon vil bygges på et «skjelett», og de forskjellige modulene blir koblet til det via et kontaktløst system, hvilket bidrar til at det spares plass og kostnader, samtidig som modulene får lengre levetid da man ikke trenger å fysisk sette plugger inn og ut.

På programvaresiden skal tilkoblingen håndteres av en ny protokoll kalt Greybus, som skal være skreddersydd for optimal kommunikasjon mellom skjelettet og modulene.

Etter hvert vil brukere kunne håndtere tilkoblingene via en dedikert app, som vil gi oversikt over moduler og la brukerne bytte dem fritt.

Det kommer også frem mer informasjon om nettbutikken for modulene. Det viser seg at Google kommer til å ha relativt streng kontroll over hva som selges der, selskapet vil sørge for at alle moduler som tilbys oppfyller kravene til alle sertifiseringer og at de støtter programvaren fullt ut.

Det er også blitt annonsert en ny modul til Project Ara, som utvikles av det slovakiske selskapet Vestigen. Det er ikke helt avklart hva denne modulen vil gjøre, men selskapet har spesialisert seg på biomedisinske teknologier, og har designet en enhet som kan analysere forskjellige typer væsker, enten det er vann, blod eller mat. Informasjonen som samles via enheten kan deretter overføres til en smarttelefon. Det er altså ikke umulig at Ara-modulen deres vil ha lignende funksjonalitet - og det åpner for noen spennende bruksområder som vil kunne bygges direkte inn i smarttelefoner, selv om det ikke er noe folk flest kanskje har behov for.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.