Vil selge råd til UMTS-operatørene

Konsulentselskapet Netcom Consultants etablerer seg nå med fast representasjon i Oslo. Først og fremst vil selskapet inn og rådgi de norske UMTS-selskapene.

Netcom Consultants er eid av Get2Net som er en del av svenske Kinnevik, og planlegger børsnotering i løpet av året. Men først lanserer altså selskapet en fast representasjon i Norge. - Rekrutteringen er i full gang, sier partner i selskapet, Bengt Amcoff til digitoday.no. Inntil videre fungerer han også som selskapets administrerende direktør i Norge.

Men målet er å tilsette nordmenn i alle stillinger som i Norge som dag er besatt av svensker. Amcoff ser for seg 10-15 ansatte i løpet av året.

Fra før er selskapets nær 200 konsulenter på plass i Sverige, Brasil, Singapore og USA der tele- og datakommunikasjon er hovedsatsingsområdet. På selskapets merittliste står oppdrag i 90 land, der en i over 30 har hatt ansvaret for GSM-søknader.

Nå står UMTS på dagsorden, og det er først og fremst på dette området selskapet vil gjøre seg gjeldende i Norge.

- Vår plass er høyt oppe i verdikjeden, sier Amcoff. Der er først nå selskapet føler seg sikker nok til å etablere seg i Norge. - Vi hadde lite å tilby tidligere, sier han, og legger ikke skjul på at han mener Norge og Skandinavia er blant de ledende mobilmarkeder i verden.

Amcoff er slett ikke ukjent med UMTS-markedet, ettersom han selv arbeidet med Tele2 som UMTS-søknad i Norge.

Til toppen