TELEKOM

Vil skaffe internett til alle: Elon Musk varsler kjempe­investeringer i satellitt­prosjekt

Tesla-gründer Elon Musks prosjekt med å skaffe internett til de fjerneste strøk på kloden kan komme til å koste opptil 30 milliarder dollar.

Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk har planer om å etablere et globalt nettverk av satellitter som skal sørge for internett til alle på jorda.
Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk har planer om å etablere et globalt nettverk av satellitter som skal sørge for internett til alle på jorda. Foto: Hannibal Hanschke/AP/NTB
30. juni 2021 - 06:50

Musk kom med anslagene over prisen på Starlink-prosjektet han har satt i gang under Mobile World Congress i Barcelona i går. Tesla- og SpaceX-direktøren sier at investeringene med å sende opp satellitter i Starlink vil bli svært høye, kanskje opptil 10 milliarder dollar før pengestrømmen i selskapet blir positiv.

– Over tid vil prisen bli flere ganger høyere, omkring 20 eller 30 milliarder dollar, sa Musk, som regner med at han vil ha omtrent 500.000 kunder på tjenesten i løpet av 12 måneder.

Til nå har Starlink skutt opp 1500 satellitter i kretsløp rundt jorden. Totalt har SpaceX søkt amerikanske telekommyndigheter om å få sende opp 42.000 satellitter som skal sørge for internettdekning selv på de fjerneste stedene på kloden.

Musk er ikke uten konkurranse med sine planer. Flere andre, blant annet britiske OneWeb, er også i ferd med å etablere et globalt satellittbasert nettverk.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.