Vil stoppe radarvarsling på SMS

Samferdselsdepartementet vil stoppe Telenors SMS-varsling av politikontroller og gjøre det ulovlig å varsle om radar.

- Kontroll  er et av de mest effektive virkemidlene for å redusere ulykker i trafikken. Varslingen undergraver det holdningsskapende arbeidet vi driver med, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet, Arnfinn Ellingsen, til Aftenposten.

Samferdselsdepartementet har vært i kontakt med både Trygg Trafikk og Vegdirektoratet, og begge skal være klare for å forby slike SMS-tjenester.

Les også:

Spredning av serienummer var SMS-blunder
NRK + Schibsted vil fylle lommene dine (og sine)
Fanget tyv med SMS
Når kjæm buss´n te Lærkendal?
Gir deg Piirka på telefonen
Bestill CD-er på SMS
Katastrofevarsel på SMS
Politimann saboterte mobil tystertjeneste
Politiet kan sabotere SMS-varsletjenestene
Departementet skal ha sendt brev til Telenor Mobil, og der skrives det at slike SMS-tjenester bidrar til feil holdninger i trafikken, som "det er greit å kjøre for fort så lenge man ikke blir tatt".


Assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil, Esben Tuman Johnsen, har ikke sett brevet, men stiller seg avventende.

- Denne typen tjenester har eksistert lenge, både på SMS og WAP. Når vi har mottatt brevet, vil vi finne ut hva vi skal gjøre i samarbeid og dialog med departementet. Hvis vi får pålegg om å stoppe tjenesten, venter jeg at andre aktører får tilsvarende henvendelser, sier Tuman Johnsen til Aftenposten.

Det er djuice som videreformidler og reklamerer for tjenesten Samferdselsdepartementet har sett seg lei på. Slike SMS-tjenester har tidligere vært meget omtalt i forbindelse med at politiet selv har sabotert varslingen.

Til toppen