JUSS OG SAMFUNN

Vil stoppe sonefrie DVD-spillere

Grupperingen som kontrollerer DVD-standarden ønsker å stoppe salget av DVD-spillere som omgår sonesystemet. Dermed kan det bli vanskeligere å få sett akkurat den filmen du vil se.

25. juli 2001 - 13:52
DVD Forum

Spillerprodusenter i Taiwan, som ikke bryr seg om regionkodingen, skal ikke lenger få bruke DVD-logoen på apparatene de leverer, siden DVD Forum mener disse apparatene roter til systemet med region- eller sonekoding på platene.





Taiwan Economic Times
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk
The Register



Sonesystemet er omstridt, da mange mener alt utenom "originale" filmene i Sone 1-koding er av lavere kvalitet.

Mange filmentusiaster nekter å se annet enn Sone 1-filmer, da disse gjerne har bedre lyd- og bildekvalitet, og gjerne mere ekstramateriale inkludert på platen.

Det er mange produsenter som offisielt følger reglene fra DVD Forum, men som likevel sender ut spillere hvor det er svært enkelt å omgå sonesperringen - gjerne via fjernkontrollen.

Taiwan har 14 prosent av DVD-spillermarkedet i verden, og spillerne har blitt populære siden de gjør det enkelt å omgå sonesperringen. Markedsandelen antas å ville øke til 23 prosent neste år.

DVD Forum har rettighetene til DVD-logoen, men kan sannsynligvis ikke hindre noen i å trykke bokstavene "D", "V" og "D" etter hverandre på pappesken spilleren leveres i.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.