MOBILTELEFONI

Vil stoppe USB-pinne som påstås å beskytte mot 5G-stråling

Forbrukermyndigheter og politi i London forsøker å beskytte sårbare mennesker mot det de mener er stråling-svindel.

Slik markedsføres USB-pinnen som angivelig skal stoppe elektromagnetisk stråling. Selskapet beskyldes for svindel.
Slik markedsføres USB-pinnen som angivelig skal stoppe elektromagnetisk stråling. Selskapet beskyldes for svindel. Foto: Bioshield
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
29. mai 2020 - 18:00

Det er det lokale myndighetsorganet London Trading Standards, som blant annet jobber for å beskytte folk og bedrifter mot svindel, som sammen med politiet i London arbeider for å få fjernet nettstedet som selger den omstridte USB-pinnen.

Til BBC sier direktør Stephen Knight i London Trading Standards at de ser på virksomheten som en svindel, og at folk som er sårbare trenger beskyttelse fra denne type skruppelløs handel.

Slik ser Nokias Fastmile-mottaker for fast trådløst bredbånd via mobilnettet ut. Den oppdager selv alle nett i omgivelsene.
Les også

Denne skal sikre bedre bredbåndsdekning for 5G-nettverk

5G-master sabotert

Bedriften Bioshield Distribution, som selger enheten, sier til BBC at de har forskning som støtter påstandene om at USB-enheten beskytter mot elektromagnetisk stråling.

Etter at mobiloperatørene i Storbritannia begynte utrullingen av 5G i fjor sommer, har flere 5G-master blitt sabotert. 5G har, ifølge BBC, skapt et nytt marked for beskyttelse mot de påståtte negative helseeffektene ved stråling. Dette selv om myndighetene gjentatte ganger har forsikret om at stråling fra 5G-utstyr er på en brøkdel av tillatte nivåer.

Påstår å beskytte hjemmet

Nettstedet som selger USB-enheten beskriver det som «en USB-pinne som gir beskyttelse for ditt hjem og din familie, takket være den bærbare holografiske nano-lag-katalysatoren, som du kan ha på deg eller som kan plasseres nær en smartmobil eller andre elektriske eller strålende enheter».

Videre leser vi at prosessen «kvanteoscillering skal sørge for at USB-pinnen balanserer og re-harmoniserer de forstyrrende frekvensene fra elektrisk tåke, indusert av enheter som datamaskiner, trådløse telefoner, wifi, nettbrett etc.»

BBC forteller at prisen på USB-pinnen er 339,60 pund, altså rundt 4100 kroner. Undersøkelser av pinnen har så langt ikke vist noen andre forskjeller fra vanlige minnepinner til fem pund, enn en rund klistrelapp.

Etter hvert som Sverige får flere 5G-basestasjoner vil trolig Telenor og Telias svenske mobilnett score mer likt selskapenes nett i Norge og Danmark, tror Opensignal.
Les også

Telenor og Telia sliter med fart og dekning i Sverige

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.