Vil tjene penger på fildeling

En gruppe av store programvare- og musikkselskaper har gått sammen om å finne en løsning for å tjene penger på fildeling.

En gruppe av store programvare- og musikkselskaper har gått sammen om å finne en løsning for å tjene penger på fildeling.

Microsoft og Universal Music Group gitt i mars i år sammen med flere teknologiselskaper om å danne en allianse - Content Reference Forum (CRF) - som skal jobbe samme for å omdanne fildeling over Internett fra et skattkammer for piratkopiering til et potensielt senter for å tjene penger.

    Les også:

Onsdag publiserte gruppen ifølge Reuters et foreløpig samling av teknologiske spesifikasjoner i et forsøk på å skape et system hvor brukerne deler spesielle Internett-lenker - "content references" - i stedet for å utveksle musikk- eller filmfiler direkte. Lenkene skal fungere de eksisterende fildelingsnettverkene.

I tillegg forsøker medlemmene av CRF å løse problemene med at mye innhold kun er tilgjengelig i formater som ikke er kompatible med brukerens utstyr.

I praksis vil lenkene fungere som følger:

Hvis en bruker ønsker en låt i et MP3-format fra en venn som har den i et annet format, vil lenkene fungerer som en slags formidler som hjelper brukeren med å finne det oppgitte innholdet i det riktige filformatet.

Ifølge Reuters vil prisen på innholdet settes dynamisk, basert på etterspørselen for spesifikke filer og filtyper, men selskapene kan også bestemme seg for å gi spesielle tilbud til de første brukerne som laster ned en spesiell låt eller video.

En testutgaven av teknologien skal gjøres tilgjengelig tidlig i 2004.

Til toppen