Vinn to design-pakker for profesjonelle

Denne uken tilbyr vi to premier fra Microsofts nye verktøy-familie Expression.

Vinn to design-pakker for profesjonelle
Bilde:

Denne uken tilbyr vi to premier, og det vil trekkes ut en vinner for hver av premiene.

Den største premien er Microsoft Expression Studio, en pakke som er først og fremst beregnet på profesjonelle designere, selv om den også egner seg for spesielt interesserte amatører: En av modulene, Expression Web, er i praksis arvtakeren etter Frontpage, en pakke for å lage websider. Expression Web tilbys også særskilt: Dette er den andre premien i ukens spørrekonkurranse.

Expression Studio omfatter fire moduler, som også vil komme i handelen som egne pakker. I tillegg til Expression Web, dreier det seg om:

  • Expression Media for å håndtere og vise videostrømmer og ulike videoformater. Modulen kan legge ut elementer i det nye formatet Silverlight, Microsofts utfordrer til Flash, som også kan kjøres på Linux og andre plattformer enn Windows.
  • Expression Design for å konvertere punktgrafikk til vektorgrafikk og for å lage og håndtere websider og brukergrensesnitt med komplisert og sammensatt grafikk.
  • Expression Blend er ifølge Microsoft en tidslinjestyrt verktøypakke for ulike typer animasjoner av grafiske elementer, for eksempel logoer, og en måte å få animasjon inn i brukergrensesnittet til websider og applikasjoner

Expression Studio brukes i tilknytning til Microsofts utviklerverktøy Visual Studio, som det finnes en gratis lettversjon av på selskapets nettsted.

Microsoft Expression Studio selges for 5656 kroner i Norge, inklusiv mva, i versjon for Mac og Windows. Prisen på Microsoft Expression Web alene er 3140 kroner.

Du kan lese mer om ukens premier på denne siden på Microsofts nettsted. Her er også forskjellige typer gratis opplæringstilbud for hver delmodul i pakken.

For å vinne, må du svare på ti spørsmål om sikkerhet. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Har du svart feil på ett eller flere spørsmål, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Denne konkurransen varte til klokka 11, fredag 9. november, og er nå avsluttet.

Du finner en oppdatert liste over hvem som vinner spørrekonkurransene våre i denne artikkelen: Sjekk vinnerne av konkurransene på digi.no. Det kan ta noen dager fra en konkurranse avsluttes til vinneren er varslet.


Sikkerhet


IT-sikkerhet er temaet for ukens spørrekonkurranse. Spørsmålene tar opp personer, organisasjoner og kjensgjerninger som har preget dette feltet de siste månedene.Les mer om: