– Virtuell virkelighet over alt

Slik kan «Magic Leap» fungere.

– Virtuell virkelighet over alt
Konseptet til Magic Leap ser mer elegant ut enn dagens VR-briller, men det ser selvsagt ikke sikkert at produktet vil se slik ut. Bilde: Skjermbilde

I fjor høst skrev vi om Magic Leap, en relativt mystisk løsning for virtuell virkelighet, der for eksempel datagenererte objekter kan på en eller annen måte integreres i den virkelige verden. Lite er kjent om produktet eller teknologien, da menneskene bak ikke ønsker å fortelle for mye om det foreløpig. Det er imidlertid spennende nok til at Google investerte 3,5 milliarder kroner i selskapet.

Det finnes fortsatt lite informasjon om Magic Leap, men det har over helgen dukket opp patentsøknader som kan gi noen pekepinn i retning hva vi kan forvente oss fra produktet.

Det er imidlertid viktig å huske at det er mange patentsøknader der ute, og absolutt ikke alle blir til konkrete produkter. Disse tegningene er likevel det nærmeste vi kommer håndfast informasjon om Magic Leap.

Et konsept av menysystemet.
Et konsept av menysystemet. Bilde: Skjermbilde

Først og fremst fremgår det at teknologien er basert på briller, men litt mer håndterlige og elegante enn Oculus Rift-aktige headsett.

Videre er det klart at Magic Leap ser for seg nye måter å kontrollere opplevelsen på og bake inn utvidet virkelighet i hverdagen vår i mye større grad.

En av patentene tyder på at hver finger kan brukes til å aktivere forskjellige meyner, delt opp i seksjoner for produktivitet, underholdning og lignende. Forskjellige fingerbevegelser kan brukes til å aktivere forskjellige funksjoner.

Videre ser det ut til at utviklerne ønsker å inkorporere spillopplevelser i daglige gjøremål, som handleturer, gressklipping eller matlaging. Illustrasjonene viser poeng som gis for skjæring av agurk eller monstre som hopper fra matvarehyllen. Bevegelseskontroll av noe som ser ut som en sportssending på TV er også et aktuelt eksempel. En av illustrasjonene viser også noe som ser ut som et legebesøk, og medisinsk bruk av Magic Leap har vært nevnt tidligere.

Så futuristisk kan handleturen bli.
Så futuristisk kan handleturen bli. Bilde: Skjermbilde

Teknologien kan ha flere formål. Ifølge Business Insider er det også snakk om å vise filmer gjennom Magic Leap. Filmskapere har også tidligere vist interesse for teknologien, og studioet Legendary Pictures har investert i Magic Leap.

Kildene til Business Insider sier at man kan vente seg en prototype av Magic Leap om cirka ett års tid, men gir ingen flere detaljer.