Virtuelle visittkort fra Palm til Pocket PC

BSquare har programvare for å gjøre slutt på den latterlige situasjonen der innehavere av Palm og Pocket PC må utveksle visittkort i papp.

BSquare har programvare for å gjøre slutt på den latterlige situasjonen der innehavere av Palm og Pocket PC må utveksle visittkort i papp.

I jobben treffer du stadig nye folk som du diskuterer avansert informasjonsteknologi med. Samtalen avsluttes gjerne med en århundregammel tradisjon. Dere utveksler visittkort, trykte papplater med navn, adresse og telefonnummer. Det eneste nye som er skjedd de siste årene er at Internett-adresse og e-post-adresse er kommet i tillegg til gate- og postadresse og alle telefonnumrene.

Skjønt: Har dere lommemaskiner (eller "PDA-er" for "personal digital assistant") med samme plattform, kan dere gjøre det på den nye måten. Dingsene legges på bordet mellom dere slik at de infrarøde portene har strålekontakt, og dere utveksler virtuelle visittkort elektronisk.

Men dessverre er verden delt i ulike lommeplattformer, og det kan utløse forlegenhet hos ellers enige forretningspartnere å avsløre inkompatible uttrykk for noe så personlig som smak og behag. Hvis du bruker Palm for å bekjentgjøre din praktiske sans og Microsoft-uavhengighet, kan det skape sistehånds problemer dersom partneren ser med bekymring på lunefulle skapninger som frivillig avstår fra farger og stereofonisk MP3.

Løsningen er å bygge broer, og nettopp en slik har BSquare Corporation, spesialisten på kul Windows CE-programvare - se for eksempel gårsdagens artikkel om Internett-telefoni med Windows CE - prestert med sitt produkt EZBeam. Versjon 1.1 skal gjøres tilgjengelig i juli til under 20 dollar for en enbrukerlisens. Programvaren gjelder bare Windows CE. Palm har funksjonaliteten innebygget.

EZBeam lar altså brukere av de fleste Windows CE-apparater utveksle data med Palm-apparater over infrarødporten. Det kan dreie seg om avtaler, visittkort eller tekstfiler. Misforståelser og feil grunnet fingertrøbbel avskaffes en gang for alle.

Og avvikende smak er ikke lenger så farlig, når man likevel forstår hverandre.

Til toppen