Virtuelt mobilspill skal selge telefoner

Et internettspill med likhetstrekk til virkelighets-TV skal trekke folk til Ericssons nettsider og "gi dem kunnskap om" selskapets produkter.

På den svenske mobilgigantens nettsider finner man spillet Ground Zero. Spillet går ut på å velge seg en figur, som så skal konkurrere med andre figurer om å finne og oppsøke diverse steder og utføre forskjellige oppgaver i forskjellige byer, alt på nett.

Spillet er laget i Flash, og er svært bra oppbygd. Designet er veldig lekkert og moderne, i sjangeren som het 'cyberpunk' for etpar år siden - bare fetere. Målgruppen er nok ungdom i alle aldre, eller folk som liker spillsjangeren "adventure light".

Ved hjelp av en virtuell mobiltelefon surfer man på det mobile Internett, og denne benyttes også til all utveksling av informasjon, kommunikasjon med venner og så videre.

- Den virtuelle telefonen er basert på en modell Ericsson viste frem på CeBIT, mens vi har laget operativsystemet og applikasjonene selv, sier prosjektleder Patrick Gardner til digitoday.

Telefonen har innebygd GPS, og man følger sin egen navigasjon gjennom byene. Ved hjelp av GPS-en kan kan også se hvor langt unna ens venner og fiender er, noe som kan bli en praktisk funksjon i de mobiltelefonene som kommer i generasjonen etter neste generasjon.

Til toppen