Virus-skriveren mener JPEG-virus er "teit"

"...lame". Det er konklusjonen til virusskriveren Alc0paul, som står bak det omstridte JPEG-viruset.

Virus-mekkeren Alc0paul står bak en rekke virus og ormer som har versert på Internett og i folks e-postkasser. Nå har han lagt ut koden til konsept-viruset på en nettside, og i der finner du virusskriverens egne konklusjoner om JPEG-viruset, eller "Perrun" som antivirusselskapene valgte å kalle det. Ifølge nettstedet SecurityFocus mener han JPEG-virusets funksjonalitet er teit, eller "lame", som det heter på Internett-norsk.

Dokumentet, kalt "Infecting Picture Files: A Desperate Approach," dukket opp på Alc0pauls nettsted dagen før Network Associates Incorporated blåste opp saken i sine pressemeldinger, noe de er blitt kritisert for i etterkant.

Ingen har hittil identifisert forfatteren av Perrun, som antivirus-selskapene har klassifisert som lav-risiko og ikke-spredende.

Ifølge Alc0pauls skriverier vil viruset gjøre alle typer filer sårbare for virus-angrep, noe også Network Associates understreket i sine pressemeldinger.

Perrun er laget for å infisere JPEG-bilder, men viruset trenger en eksekverbar fil (Extrk.exe) for å spre sitt skitne innhold til andre filer, skriver SecurityFocus.

Her er hva Alc0paul selv skriver om konseptviruset sitt: "When Virus runs, it will search for another picture file, prepends itself if not infected, extracts Picture file and shows the image ... lame."

Mange virusforskere mener de første rapportene om Perrun var overdrevet.

Alc0paul ser ut til å komme fra Filippinene - samme sted som Onel de Guzman, forfatteren av ILOVEYOU-ormen, eller LoveLetter som den kalles.

Ifølge ICQ-profilen til Alc0paul heter han Paul Glenerson Amurao, er 20 år gammel og fra Manila. Han er satt opp som medlem av Ready Rangers Liberation Front, som kaller seg en tysk virus/psykedelisk kunstgruppe. Ifølge opplysninger på sidene har han nylig meldt overgang til en annen gjeng.

Alc0paul, som står bak en mengde virus og ormer som Resreg, Toget, Pornweed og mange andre, er også listet som bruker av Yahoo! Groups - og på gruppen Filipino Teen Poets Society kan du lese poesi skrevet av ham. Alc0paul svarte ikke på e-post eller messenger-henvendelser fra digi.no.

Sjekk: Infecting Picture Files : A Desperate Approach, Interview with alcopaul/[rRlf] by PetiK for PetiKVX Ezine #1

Til toppen