Viser frem syltynn OLED-skjerm

LG har stor tro på teknologien.

Viser frem syltynn OLED-skjerm
Verdens tynneste TV-skjerm festes til veggen med magneter. Bilde: LG

OLED er banebrytende skjermteknologi, ikke bare for LG, men for hele bransjen, mener selskapets sjef for displayteknologier Sang-Deog Yeo. 

For å bevise det presenterte LG en prototype på en TV-skjerm som er under en millimeter tynn. Skjermen er 55 tommer stor, veier 1,9 kilo, og kan henges på veggen som en «tapet». Det er en magnetisk matte som sitter bak skjermen og denne brukes til å feste den på veggen, og vil man ta skjermen av, kan den pelles av matten. 

Skjermen er selvsagt ikke noe som kommer i butikk med det første, den ble utviklet kun for å bevise at det er mulig. 

Poenget var å belyse OLED-teknologien som det neste store. OLED-skjermer som er store nok for å fungere som TVer er fremdeles for dyre, og dermed er de ikke blitt bredt tilgjengelig.

Samsung satser også stort på OLED.

Nå mener LG at de har gjort store fremskritt i produksjonsprosessen, og sier at de er klare for å iverksette masseproduksjon av store OLED-paneler. En av grunnene til den høye kostnaden er at betydelig prosent av skjermer som produseres er ikke fungerende, og LG sier at de har klart å redusere denne utfordringen betraktelig. 

80 prosent av store OLED-skjermer LG nå produserer skal være funksjonelle.

Markedet vil vokse

Det er fremdeles ikke perfekt, men det er en fremgang, og LG forventer å selge 600.000 OLED TV-paneler i år, samt 1,5 millioner neste år. Samtidig, LG regner med at det vil fortsatt ta fem til ti år før OLED er utbredt, og før det begynner å overgå tradisjonelle LCD-skjermer. 

OLED-skjermer byr på stort sett bedre bildekvalitet enn dagens LCD-løsninger, samtidig som skjermer er mye tynnere, kan bøyes og ikke trenger bakbelysning. Det er å klare å utvikle en skjerm på 0,97 millimeter er definitivt imponerende, og tyder på at utviklingen i segmentet absolutt ikke har stagnert.

Her er HPs holografiske skjerm.