OPPKJØP

Visma kjøper Bluegarden for milliardbeløp

Sluker Skandinavias største tilbyder av lønns- og HR-tjenester.

Bluegarden har 130 ansatte i Norge. De fleste jobber i dette bygget i Oslo sentrum, men selskapet har også noen små satellitter i Bergen, Trondheim og Kristiansand.
Bluegarden har 130 ansatte i Norge. De fleste jobber i dette bygget i Oslo sentrum, men selskapet har også noen små satellitter i Bergen, Trondheim og Kristiansand. Bilde: Marius Jørgenrud
21. mars 2017 - 13:05 | Endret 21. mars 2017 - 14:15

Oppdatert med kommentar fra Visma.

Det norske IT-konsernet Visma har undertegnet en avtale om å kjøpe opp danske Bluegarden, lønn- og HR-spesialisten som også har en større avdeling i Norge.

– Det er ingen tvil om at Visma er en riktig god kjøper og eier, sier administrerende direktør Mogens Elsberg i Bluegarden til danske Børsen.

Visma betaler godt over 1 milliard danske kroner, ifølge avisen. Endelig overtakelse krever godkjenning av konkurransemyndighetene.

Pen gevinst

Det gir i så fall en pen gevinst for det amerikanske kapitalfondet Marlin Equity Partners, som kjøpte selskapet for halvannet år siden, angivelig for rundt en halv milliard danske kroner.

– Visma har signert avtale om kjøp av Bluegarden. Dette er et strategisk steg for Visma inn i det danske markedet for å kunne oppnå en styrket HRM-posisjon. Vi ser også mulige synergier i forhold til oppkjøpet vi gjorde av den danske, ledende Cloud ERP/accounting software leverandøren e-conomic i 2015. Oppkjøpet av Bluegarden vil styrke Visma i forhold til internasjonale, ikke-nordiske HRM-konkurrenter, opplyser Vismas direktør for branding og kommunikasjon, Aase Settevik til digi.no.

Bluegarden har hovedkontor i Ballerup rett utenfor København. Konsernet har hatt en årlig omsetning på cirka 1 milliard kroner, hvorav halvparten i Danmark, resten nokså likt fordelt mellom Norge og Sverige.

digi.no besøkte Bluegarden Norge i slutten av januar. Her kan du lese reportasjen om hvordan de har klart å snu giganttap til et etterlengtet overskudd.

Den norske avdelingen består av 130 ansatte, inkludert et større utviklermiljø. De fleste med arbeidsplass midt i Oslo sentrum.

Ingen hos Bluegarden Norge ønsket tirsdag å kommentere oppkjøpet. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.